Ρέιφ Φάινς – Ζιλιέτ Μπινός: Στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» οι δυο διάσημοι ηθοποιοί

ρέιφ-φάινς-ζιλιέτ-μπινός-στην-ελλάδα-1705651

Δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί, διεθνούς φήμης, ξανασυναντήθηκαν στα κινηματογραφικά πλατό, 27 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, προκειμένου να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη ένα κορυφαίο έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Η παραπάνω περιγραφή, από μόνη της, θα προσελκύσει, αναμφισβήτητα, το ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που γίνεται σαφώς εντονότερο δεδομένου ότι αναφέρεται στους πολυβραβευμένους πρωταγωνιστές Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός οι οι οποίοι ένωσαν ξανά τις υποκριτικές δυνάμεις τους σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, την κινηματογραφική μεταφορά της «Οδύσσειας» του Ομήρου, μέσα από την ταινία με τίτλο «The Return» ( H Επιστροφή), που σκηνοθετεί ο διακεκριμένος Ιταλός Ουμπέρτο Παζολίνι και αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2024.

Ήταν το 1996 όταν οι δύο νεαροί τότε ηθοποιοί μάγεψαν κοινό και κριτικούς με τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους στην κλασική πλέον ταινία «Ο Άγγλος Ασθενής», η οποία τιμήθηκε με εννέα Όσκαρ. Τώρα, σχεδόν δυόμιση δεκαετίες μετά, έμπειροι πλέον και έχοντας διαγράψει ο καθένας την δική του λαμπρή καλλιτεχνική διαδρομή, συνεργάζονται ξανά για να ενσαρκώσουν στο κινηματογραφικό πανί ένα από τα πλέον επικά ζευγάρια, τον Οδυσσέα και την Πηνελόπη.

O Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός στην ταινία του 1996 «Ο Άγγλος Ασθενής»

Τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία αποτελεί μια διεθνή συμπαραγωγή Ιταλίας – Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας ξεκίνησαν την άνοιξη στην Κέρκυρα και συνεχίστηκαν στην Πελοπόννησο κι έπειτα στην Ιταλία με τους συντελεστές να είναι ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα: «Νιώθω εξαιρετικά τυχερός που μπορώ να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του μεγάλου ταλέντου της Ζιλιέτ και του Ρέιφ, των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη συνδυάζεται με την τόλμη που φέρνουν στη δουλειά τους» εξομολογήθηκε ο Ουμπέρτο Παζολίνι ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία συνυπογράφει και το σενάριο της ταινίας με τον Έντουαρντ Μποντ και τον Τζον Κόλι.

H πλοκή της ταινίας αρχίζει να ξετυλίγεται από τη στιγμή που ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη, μετά από 20 χρόνια δύσκολων περιπετειών. Καταφθάνει στο σπίτι του καταβεβλημένος, σωματικά και ψυχολογικά, αλλά τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο στο βασίλειό του. Η πολυαγαπημένη του σύζυγος, η Πηνελόπη, πολιορκείται στενά από τους επίδοξους μνηστήρες που εποφθαλμιούν τη θέση του βασιλιά και αντιμετωπίζουν τον γιο της Τηλέμαχο, που υποδύεται ο Τσάρλι Πλάμερ, ως ένα μεγάλο εμπόδιο στην επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου τους. Η μόνη επιλογή για τον Οδυσσέα είναι να ανακτήσει τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή του προκειμένου να καταφέρει να σώσει την οικογένειά του και το βασίλειό του.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook