Red velvet churros

red-velvet-churros-1394554

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 600 γρ. νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αλεύρι και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη η οποία θα έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι χωρίς να έχει καθόλου σβόλους.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεσαίο μπολ, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη προσέχοντας να εφάπτεται πάνω στη ζύμη, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη ώστε να πέσει η θερμοκρασία της ζύμης και να είναι χλιαρή. Προσοχή! Δεν θέλουμε να κρυώσει εντελώς καθώς δεν θα περνάει από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Στρώνουμε 2 ορθογώνια ταψιά με λαδόκολλα, τα οποία να χωράνε στην κατάψυξη.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστέρι διαμέτρου 10 χιλ.
  • Σχηματίζουμε τα churros μήκους 10 εκ. το καθένα μέσα στα ταψιά με τη λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε τα ταψιά στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να παγώσουν τελείως.
  • Βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί την κρυσταλλική ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια μεσαία κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ιδανικά θέλουμε η θερμοκρασία του να φτάσει τους 180° C.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 5-6 churros τη φορά και τηγανίζουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
  • Αφαιρούμε τα churros από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο ταψί με τη ζάχαρη.
  • Ανακινούμε ελαφρά το ταψί ώστε να καλυφθούν καλά τα churros από τη ζάχαρη.
  • Τινάζουμε την περιττή ζάχαρη από τα churros και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Σερβίρουμε με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook