Ρατσιστές όλων των αποχρώσεων και υποκριτές για Όσκαρ

ρατσιστές-όλων-των-αποχρώσεων-και-υπο-1255579

Να περιγράψουμε, τώρα, το αθλητικό επίτευγμα του Γιάννη Αντετοκούμπο και όλη τη διαδρομή μέχρι την κορυφή του κόσμου αλλά και το κρυστάλλινο αποτύπωμα της δημόσιας παρέμβασής του, είναι μάλλον περιττό. Eπειδή όμως στη ζωή όλα είναι πολιτική, οι προεκτάσεις είναι τεράστιες είτε ως σκληρό μάθημα αυτο-διάψευσης είτε ως μάθημα ζωής.

Φυσικά τους δηλωμένους ρατσιστές της πολιτικής, που έχουν φροντίσει σε ανύποπτο χρόνο να εκδηλώσουν δημόσια την αποστροφή τους για το χρώμα του Αντετοκούμπο και όλων των διαφορετικών, δεν χρειάζεται να τους ψάξεις. Για αυτούς, κάποιοι εκ των οποίων αποδεδειγμένοι καραγκιόζηδες εκτός από φασίστες, που τώρα μοιράζουν τυπικά συγχαρητήρια, η ήττα είναι παροιμιώδης.

Αλλά το σύνολο της παράταξη της ΝΔ, το αποτύπωμα της οποίας γενικώς για τους μετανάστες και ειδικώς με την περίπτωση του Αντετοκούμπο είναι φρικτό, αυτή τη δεκατία που έχει κοινό βηματισμό με τον ακροδεξιό χυλό, θα έπρεπε σήμερα να σιωπά. Πρώτα, καταψήφισε και υποσχέθηκε να καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών με το Σαμαρά ως Πρόεδρο το 201ο, πριν καταπέσει στο ΣτΕ, αλλά λίγο μετά αναγκάστηκε να του χορηγήσει με τυμπανουκρουσίες το διαβατήριο ως Πρωθυπουργός, κατ΄εξαίρεση και με απόλυτη αδιαφάνεια, όταν αντιλήφθηκε το πολιτικό κόστος που ερχόταν, μόλις επελέγη στα draft του NBA. Αυτός, ο Σαμαράς, σήμερα σιωπά (τουλάχιστον).

Δεν το κάνει το ίδιο ο νυν Πρωθυπουργός, ο οποίος επιχειρεί συστηματικά να κλέψει λίγη από τη δόξα του Γιάννη αφού θεωρεί ότι τα πάντα είναι επικοινωνία και επίδειξη. Αλλά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το νόμο για την ιθαγένεια ως κυβέρνηση, η ΝΔ και πάλι καταψήφισε με τον Κ. Μητσοτάκη επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι απλό βουλευτή. Αλλά και ως Πρωθυπουργός σήμερα εφαρμόζει ακόμη πιο ακροδεξιά, σκληρή αντιμεταναστευτική και ξενόφοβη πολιτική σε σχέση με το Σαμαρά.

Την ώρα που η Ελλάδα ρίχνει μετανάστες στο νερό, απαγορεύει το συγχρωτισμό με ελληνόπουλα για τα παιδιά τους που ζουν πίσω από φράχτες, ή τους καταδικάζει σε 150 χρόνια φυλάκιση για να μην ξαναδούν το φως του ήλιου, δεν διστάζει να «πανηγυρίζει» για τον Αντετοκούμπο.

Και υπάρχουν και οι βουβοί, αν και δηλωμένοι ρατσιστές, πολύ περισσότεροι από τα ποσοστά που κάποτε μετρούσε η Χ.Α. Αυτοί που ενοχλήθηκαν από την επιτυχία αλλά δεν τολμούν να το φωνάξουν αλλά και αυτοί που θα είχαν πετάξει τη σκούφια τους, αν ο Γιάννης είχε διαφορετικό χρώμα. Αυτοί τουλάχιστον δεν το παίζουν χαρούμενοι αλλά, σε κάθε περίπτωση, ξύδι.

«Οι Σκοπιανοί θα είναι Μακεδόνες όπως ο Ακενοτούμπο Έλληνας» είχε πει περιπαικτικά κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από τις αμέτρητες «ατάκες» που έχει πετάξει, αυτή διεκδικεί σήμερα το όσκαρ…

Γράφει ο Γιάννης Σιδηρόπουλος

One thought on “Ρατσιστές όλων των αποχρώσεων και υποκριτές για Όσκαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook