Ράπιντ τεστ από σήμερα και στον Δήμο Πλατανιά μετά τα κρούσματα στα σχολεία

ράπιντ-τεστ-από-σήμερα-και-στον-δήμο-πλ-1286640
Φώτο Αρχείου

Στον Δήμο Πλατανιά και συγκεκριμένα στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου στον Ταυρωνίτη, θα πραγματοποιούνται από σήμερα δωρεάν ράπιντ τεστ για κορονοϊό από κλιμάκιο των ΚΟΜΥ Χανίων του ΕΟΔΥ. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μαζικών ιχνηλατήσεων κυρίως σε μαθητές, το οποίο ανέδειξε το zarpanews.gr (ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή δημοτικού σχολείου της περιοχής, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι όσα παιδιά θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος, ναι μεν δικαιούνται δωρεάν τεστ την πρώτη και την έβδομη μέρα μετά την εξακρίβωση αλλά για να τα κάνουν, θα έπρεπε να μεταβούν στα Χανιά. Ως εκ τούτου αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να κάνουν τα τεστ ιδιωτικά λόγω αδυναμίας μετακίνησης ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν οι σύλλογοι της περιοχής σε συνεργασία με την δημοτική αρχή και τον ΕΟΔΥ Χανίων ώστε να δοθεί λύση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, αποφασίστηκε ο Δήμος να παραχωρήσει στον ΕΟΔΥ τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να εξυπηρετεί και τους Δήμους Καντάνου – Σελίνου αλλά και Κισσάμου σε περιπτώσεις μαζικών ιχνηλατήσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook