Rapid test στο Δημαρχείο Χανίων: «Απαράδεκτες οι εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης» | Photos

rapid-test-στο-δημαρχείο-χανίων-απαράδεκτες-1258672

Οι μεγάλες ουρές έξω από το Δημαρχείο Χανίων, εκεί όπου γίνονται τα δωρεάν rapid test, είναι μία εικόνα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες.

Πολύωρη αναμονή μέσα στη ζέστη και πολύ συχνά σε μία κατάσταση συνωστισμού, έχουν κάνει τους δημότες να διαμαρτύρονται. Το zarpanews.gr έχει λάβει τις τελευταίες μέρες δεκάδες τηλεφωνήματα με παράπονα σχετικά με τις ουρές πολλών μέτρων, αλλά και με το νέο ωράριο σύμφωνα με το οποίο τα τεστ ολοκληρώνονται στις 14:30.

Συγκεκριμένα πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να ξεκινά η διαδικασία αρκετά νωρίτερα, πχ στις 6.00, έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο Χανιώτης Κώστας Γιαννακάκης, επίκουρος καθηγητής Παθολογικής – Ανατομικής στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, σε συνέντευξή του στο Zarpa Radio 89,6.

Κώστας Γιαννακάκης,, επίκουρος καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης

Ο Χανιώτης καθηγητής ανέφερε τη βασική διαφορά της Ιταλίας με την Ελλάδα, που είναι η έλλειψη υποδομών για την στέγαση όσων νοσούν από κορονοϊό, καθώς και για τα προληπτικά τεστ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν νοείται χώρα σαν την Ελλάδα με τόσα νησιά, να μην μπορεί να απομονώσει και να προστατεύσει τους κατοίκους της.

Στην συνέχεια, μίλησε χαρακτηριστικά για την απαράδεκτη ουρά που υπάρχει έξω από το Δημαρχείο Χανίων για τα δωρεάν rapid test και τόνισε πως θα έπρεπε να έχουν ήδη αντικατασταθεί με μοριακά τεστ, ειδικά σε ένα τόσο τουριστικό νησί όπως η Κρήτη.

«Αν η Δήμαρχος της Ρώμης έβρισκε το κέντρο των τεστ στο κέντρο της Ρώμης, θα φώναζε την αστυνομία. Με σύγκριση τα χθεσινά αποτελέσματα θετικότητας σε rapid test που ήταν 3%, σημαίνει πως στα 100 άτομα τα 3 είναι θετικοί στον ιό. Το 70% με 80% αυτών των ατόμων θα πάσχει από την Μετάλλαξη Δέλτα. Έστω ότι ένας από εκείνους είναι ασυπτωματικός, αν περάσει κάποιος από μπροστά του χωρίς μάσκα έχει κολλήσει ακόμα και στα 15 δευτερόλεπτα» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακάκης.

Στη Ρώμη, τα κέντρα για τα τεστ των κατοίκων, τα οποία είναι μοριακά, γίνονται εκτός της πόλης και μάλιστα με την τακτική του «Drive Through», την μετακίνηση των ανθρώπων με αυτοκίνητο, χωρίς αυτοί να βγαίνουν από τον χώρο τους, χωρίς να συνωστίζονται και πάντα με ραντεβού.

Ο καθηγητής ως λύση πρότεινε την σημαντική, συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, με κύρια και πρώτη αλλαγή την αντικατάσταση των rapid τεστ με μοριακά.

Τέλος, έδωσε ως εναλλακτική επιλογή, την διαμόρφωση του κλειστού γυμναστηρίου στον Κλαδισό ως κέντρο τεστ στην πόλη, αντί για τον Δημαρχιακό χώρο.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Rapid test στο Δημαρχείο Χανίων: «Απαράδεκτες οι εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης» | Photos

  1. Φταιτε εσεις που στηνεστε στην ουρα σαν τα βοδια και υπακουτε στα καψωνια τους αντι ολοι μαζι να φωνάξετε » φτάνει πια» και να τους γραψετε εκει που πρεπει

    1. Ελπιζω να μην στεκεστε εσεις οι μπολιασμενοι στις ουρες στα νοσοκομεια σε λιγους μηνες που θα αρχισουν οι παρενεργειες…..Δεν σου το ευχομαι.
      Εδω δεν μιλαμε για το δημοσιο καλο και την διαφυλαξη της υγειας μιλαμε για διχασμο καταπιεση ανοησια και την χειροτερη μορφη δικτατορίας στην ελληνικη ιστορια.
      Αν νομιζεις οτι κάνοντας το μπολι τελειωσε η ταλαιπωρία κανεις λαθος το παιχνιδι θα εχει συνεχεια….Μακαρι να ηταν ετσι.
      Την εχει μυριστει ο κοσμος για αυτο αντιστέκεται.

  2. Εδώ ρε παιδιά κάνουν αναγωγή (κρουσμάτων;) θετικών δειγμάτων στους μόνιμους κατοίκους όλων των νησιών και δεν λαμβάνουν υπόψη τους επισκέπτες και τουρίστες που σε πολλές περιπτώσεις ανεβάζουν τον πληθυσμό δέκα φορές πάνω. Όχι άλλο κάρβουνο.Ποιους και τι εξυπηρετεί όλο αυτό;

  3. Αν νομιζετε οτι απλα δεν εχει χαθει η μπαλα… οσοι ειναι εμβολιασμενοι και εχουν ερθει σε επαφη με κρουσμα ΔΕΝ μπαινουν καραντινα…
    εργαζομενοι σε ξενοδοχεια και εστιαση ΝΟΣΟΥΝ με κορονοιο και εργαζονται κανονικα!!!!
    Δεν καταλαβαινετε τι γινεται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook