Ραγδαίες εξελίξεις με νέα μέτρα: Πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα

ραγδαίες-εξελίξεις-με-νέα-μέτρα-πάνω-α-1284585

Στο τραπέζι έχουν μπει ήδη νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που επελαύνει ανεξέλεγκτη. Οι θάνατοι έσπασαν το «φράγμα» των 100 σε μία μέρα, με 105 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα από 8.000 κρούσματα σήμερα, προμηνύοντας εξελίξεις και πιθανότατα νέα μέτρα, ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεδίπλωσε εξάλλου το καλό και το κακό σενάριο για την πορεία της πανδημίας. «Το καλό σενάριο θέλει κορύφωση (των κρουσμάτων) στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το κακό σενάριο να βλέπει το «πικ», μετά τα Χριστούγεννα» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ποια νέα μέτρα συζητούνται

Ύστατο μέτρο θεωρείται η είσοδος των ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί η πρόταση να επιτρέπεται μόνο take away στους ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι βρίσκεται και το click away ως η μόνη επιλογή για να κάνουν τα ψώνια τους όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

«Όχι σε lockdown»

Η κυβέρνηση απορρίπτει οποιοδήποτε σενάριο για lockdown, παρότι οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται «στη φαρέτρα» τους.

«Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως δεν εξετάζεται και επέκταση επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους» ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Lockdown δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους. Έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Ούτε στην Επιτροπή των Επιστημόνων πλέον καταγράφεται τάση εισήγηση lockdown» δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook