«Ζεσταίνουν μηχανές» για το 8ο Santa Run στα Χανιά | Photos

ζεσταίνουν-μηχανές-για-το-8ο-santa-run-στα-χα-785499

Η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τα Χανιά έρχεται για 8η χρονιά, με το Santa Run να είναι προ των πυλών και την πόλη να κινείται σε γιορτινούς ρυθμούς προετοιμασίας για να πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση των Άγιο-Βασίληδων.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ και παράλαβε τη στολή σου από τα 3 κιόσκια σε σημεία της πόλης των Χανίων:

  • από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

  • από το Εθνικό Στάδιο Χανίων

  • από το σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ

Στις 26 Δεκεμβρίου η πόλη πρόκειται να… κοκκινίσει ξανά, με τους συνδιοργανωτές του Santa Run να δηλώνουν πανέτοιμοι και φέτος στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε.

Κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή χαράς αλλά και αλληλεγγύης αφού ο σκοπός της διοργάνωσης είναι όπως και κάθε χρόνο, τα έσοδα να διατεθούν στα τέσσερα σωματεία της πόλης: του «Ορίζοντα», του ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», του ΚΗΦΑΑΜΕΑ και της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε για το Santa Run πως «είναι η γιορτή αλληλεγγύης που χρειάζονται τα ιδρύματά μας, είναι μία πράξη ευγενική για τα ιδρύματά μας. Ο Δήμος Χανίων στηρίζει οικονομικά και με άλλους τρόπους αυτή τη διοργάνωση και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη γιορτή της πόλης μας».

Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος στη διοργάνωση συμμετέχει και η ΔΕΔΙΣΑ, που θα περάσει ένα οικολογικό μήνυμα, ένα μήνυμα σωστού τρόπου διαχείρισης των απορριμάτων, μέσα από τις εκδηλώσεις» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Πολυδιάστατη δράση το Santa Run για τα Χανιά που από τη μία αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο, ενώ από την πάλλη προβάλλει πανελλαδικά τα Χανιά μας και το ανθρώπινο πρόσωπο φιλοξενίας χαράς και ψυχαγωγίας» σημείωσε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη.

Η γραμματέας του Santa Run Αρχόντισσα Αναστασάκη-Μαρκετάκη, τόνισε πόσο ενώνει η διοργάνωση ενώνει μικρούς και μεγάλους σε μια δράση που βγαίνει από την καρδιά των ανθρώπων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή που εδώ και 5 μήνες δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν για την μεγαλειώδη παρέλαση.

«Το Santa Run είναι μία γιορτή και ταυτόχρονα μία τεράστια συνεργασία στην πόλη. Τέσσερα ιδρύματα, πάνω από 150 εθελοντές, όλα και όλοι για τα παιδιά της πόλης. Αυτό είναι το κέρδος μας, η συνεργασία. Θέλουμε να ταξιδέψει αυτή η γιορτή σε όλη την Ελλάδα, αλλά παράλληλα να είναι και μία γιορτή αλληλεγγύης για τα ιδρύματα των Χανίων και ταυτόχρονα για τις οικογένειες, να πάρουν τα παιδιά τους και να διασκεδάσουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run, Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

Η Ελένη Χουδαλάκη υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» εξέφρασε τη συγκίνησή της που μια τέτοια διοργάνωση ενώνει όλη την πόλη και αγκαλιάζει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη της πόλης.

Το ΚΗΦΑΑΜΕΑ φιλοξενεί 20 παιδιά με αναπηρία και προσπαθεί να βρει μια στέγη για αυτόν το σκοπό και μέσω του Santa Run στηρίζεται αυτή η προσπάθει, τόνισε η Δήμητρα Μηνά, κοινωνική λειτουργός του ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση που στηρίζει τα τέσσερα ιδρύματα της πόλης και καλούμε τον κόσμο να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια» είπε η υπεύθυνη λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκυ Αρσενίδη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook