«X»: Η νέα επιλογή για τους επιβάτες απροσδιορίστου φύλου

x-η-νέα-επιλογή-για-τους-επιβάτες-απρ-848456

Η Travelport για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί και είναι έτοιμη να εφαρμόσει έναν νέο κωδικό κράτησης για τους επιβάτες απροσδιορίστου φύλου των αεροπορικών εταιρειών, όταν θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου.

Ο νέος κωδικός προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής «X» αντί «M» ή «F», όταν ένας επιβάτης υποχρεούται να παρέχει τέτοιες πληροφορίες επιβατών εκ των προτέρων. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να παρέχονται στους πελάτες που ταξιδεύουν ή διέρχονται από την Αλγερία, τον Καναδά, την Κίνα (εκτός Χονγκ Κονγκ), το Ιράν, την Τζαμάικα, την Ιαπωνία, την Κένυα, το Μεξικό, το Μαρόκο, το Πακιστάν, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, τη Συρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Travelport έχει δεσμευτεί να καταστήσει τον κώδικα διαθέσιμο σε όλες τις 480 αεροπορικές εταιρείες. Ορισμένες από αυτές, όπως η United, American Airlines και Delta, έχουν επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζονται να φέρουν τη νέα επιλογή κώδικα, ενώ άλλες αναμένεται να ακολουθήσουν.

Η επιλογή «X» θα πρέπει να συμφωνεί με το διαβατήριο ή την ταυτότητα του επιβάτη. Να σημειωθεί πως αυτή η δυνατότητα ήδη προσφέρεται στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιρλανδία, τη Μάλτα, τη Νέα Ζηλανδία, το Νεπάλ, τις Κάτω Χώρες και το Πακιστάν.

Σχολιάζοντας την εισαγωγή του νέου κώδικα, ο Gordon Wilson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Travelport, δήλωσε: «Ως εταιρεία που είναι αφοσιωμένη στην ποικιλομορφία και την προώθηση του ταξιδιού για όλους, είμαστε ευτυχείς που έχει εισαχθεί ο νέος κώδικας για τους επιβάτες απροσδιορίστου φύλου. Ελπίζουμε ότι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα παράσχουν αυτή την επιλογή. Για εμάς το «X» σηματοδοτεί ψήφο στην διαφορετικότητα, στην αξιοπρέπεια και στο σεβασμό».

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook