«Βράζει» η Κρήτη… Ποιοι δεν θέλουν να ορθοποδήσει η Creta Farms

βράζει-η-κρήτη-ποιοι-δεν-θέλουν-να-ο-979676

Σε αναστάτωση ξανά οι εργαζόμενοι της Creta Farms όπως και η κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ρεθύμνου, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στην πορεία της εταιρείας.

Τα παιχνίδια στην πλάτη της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας δεν έχουν τελειωμό, αφού η προσπάθεια παρέμβασης των προηγούμενων ιδιοκτητών για να μπλοκάρουν την εξυγίανση είναι εμφανής σε κάθε βήμα, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να καταλάβει σε ποιους και για ποιους λόγους ασκούν επιρροή χρησιμοποιώντας τους, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Είναι εξάλλου ξεκάθαρο ότι η έλλειψη προϊόντων της Creta Farms από την αγορά έχει αφήσει πεδίο στους ανταγωνιστές της που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να πάρουν μερίδιο. Ένα δυσμενές σενάριο όπως το παραπάνω, ευνοεί κυρίως όσους παρά τις προσπάθειές τους δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ορθοποδήσουν.

Όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, μια εκ των τραπεζών που έχει συμφωνήσει με την Creta Farms έχει σημαντικά μεγαλύτερο και επισφαλές άνοιγμα σε ανταγωνιστική επιχείρηση κάτι που προβληματίζει το αν και κατά πόσο θέλει πραγματικά την εξυγίανση της Ρεθυμνιώτικης βιομηχανίας και ποιος τελικά είναι ο πραγματικός της ρόλος.

Όλα αυτά παρακολουθούν οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία που πραγματικά δεν πιστεύει στα μάτια της και εύχεται να υπάρξει βούληση από την πολιτεία προκειμένου να επικρατήσει η κοινωνική και επιχειρηματική λογική που θα ξαναδώσει στην εταιρεία το κύρος και την θέση που της αξίζει στην αγορά, μακρυά από ίντριγκες και κρυφές συμφωνίες μέρους των εμπλεκομένων.

Όλα αυτά την ώρα που όπως αναφέρει η αγορά η ολική επαναφορά της εταιρίας σε πλήρη δράση για να γίνει με βιώσιμους όρους θα πρέπει να γίνει άμεσα. Έτσι, την Τετάρτη έγινε η πρώτη συνάντηση του 2020 μεταξύ του προτιμητέου επενδυτή, της Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου για την περαιτέρω αποσαφήνιση των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να φτάσει έγκαιρα στο τέρμα ο οδικός χάρτης διάσωσης της Κρητικής βιομηχανίας. Κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας είναι ο χρόνος άσκησης δικαιωμάτων ψήφου των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ό,τι αφορά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι μέρος των πιστωτικών ιδρυμάτων με μια σειρά από κινήσεις επιχειρούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, ωστόσο προξενώντας χρονοτριβή αλλά και κατά πολλούς μη αναγκαία κόστη στη λειτουργία της επιχείρησης συχνά δημιουργούν εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα κινήσεων σε μια εταιρία που ούτως ή άλλως είναι βεβαρημένη και παλεύει με το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος σταθερά είναι αρωγός στην προσπάθεια προμήθειας των πρώτων υλών για το εργοστάσιο της Creta Farms μέσω της Impala στη Βουλγαρία, καθώς η εύρεση πρώτων υλών για την Κρητική εταιρία είναι δύσκολη λόγων των παλαιών οφειλών.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία σήμερα παράγει 200 τόνους την εβδομάδα με στόχο την άνοδο της παραγωγής που ανερχόταν σε 600 τόνους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook