«Βόμβα» Οικονόμου: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν και οι εμβολιασμένοι το rapid test αν αποφασιστεί στις γιορτές

βόμβα-οικονόμου-από-την-τσέπη-τους-θ-1341192

Ανακοινώνονται τα επόμενα 24ωρα (μέχρι την Τετάρτη) τα νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ φαίνεται πως έχει προεξοφληθεί, πριν συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, η διεξαγωγή υποχρεωτικών rapid test για την είσοδο των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους της διασκέδασης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «ενδεχομένως για κάποιες μέρες των γιορτών, αν κριθεί αναγκαίο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των τεστ, εφόσον γίνουν υποχρεωτικά, λέγοντας πως «θα το επιβαρύνεται ο πολίτης».

Εφόσον τελικά το μέτρο το εισηγηθεί η Επιτροπή και ανακοινωθεί, οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον κόστος για την έξοδό τους τις ημέρες των εορτών, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμών και μέτρων για όσους έκαναν το εμβόλιο.

Πάντως, ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν θα μπει πλαφόν στην τιμή του rapid test, αν δηλαδή θα το πληρώνουν 5 ή 10 ευρώ οι εμβολιασμένοι πολίτες, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για το αν το μέτρο θα αφορά και τις καφετέριες ή τα εστιατόρια, ή μόνο τα κέντρα διασκέδασης.

«Θα υπάρξει πολύ σαφής προσδιορισμός του μέτρου αν αυτός κριθεί αναγκαίος από τους αρμόδιους σε κατάλληλο χρόνο. Θα αφορά κλειστούς χώρους».

Θα είναι το δεύτερο μέτρο για τους εμβολιασμένους, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως όσοι θα επιστρέφουν στη χώρα μετά από διακοπές στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (PCR) 48 ωρών.

Τις σκέψεις για καθολικό testing είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δυστυχώς, ενώ καλέσαμε τον κόσμο (σ.σ. για self test), δεν υπήρξε η ανταπόκριση, θα θέλαμε να υπήρχε ένα τεστ όλου του πληθυσμού. Ο προβληματισμός μας είναι ότι θέλουμε να δούμε συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook