«Βόμβα» Μπεκατώρου: Κατήγγειλε στον εισαγγελέα σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της – Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

βόμβα-μπεκατώρου-κατήγγειλε-στον-ε-1166930

Επί τρεις ώρες η Σοφία Μπεκατώρου, κατέθετε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, τα όσα δραματικά έζησε το 1998. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολυμπιονίκης δεν έμεινε σε αυτό αλλά προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα: αναφέρθηκε σε περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, ή οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη σε βάρος της αθλήτριας, την οποία αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν παραγραφεί!

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Σοφία Μπεκατώρου: Να μην φοβόμαστε

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελλόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε η χρυσή Ολυμπιονίκης και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook