«Βολές» Πομπέο κατά της Τουρκίας: Υπονομεύει τις αρχές του ΝΑΤΟ – Δώρο στη Ρωσία η αγορά των S-400

βολές-πομπέο-κατά-της-τουρκίας-υπον-913004

Βαρυσήμαντη και ασυνήθιστη για το ΝΑΤΟ ήταν η παρέμβαση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνάντησης με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ, όπου ο Μάικ Πομπέο άσκησε δριμεία κριτική στην Άγκυρα για τις πολιτικές που ακολουθεί και οι οποίες, όπως υπογράμμισε, εναντιώνονται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεθηκε εκτενώς στις προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε πολύ σκληρή γλώσσα, ο Μάικ Πομπέο υποστήριξε ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, αποτελεί «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η Γερουσία των ΗΠΑ πιέζει την κυβέρνηση Τραμπ να προχωρήσει σε βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά και ενεργοποίηση του συστήματος των S-400.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook