«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν…» – Η μαντινάδα του Χρυσοχοίδη στα Ανώγεια

βεντέτες-και-παλιανθρωπιές-τη-φήμη-μ-1066156

«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν τσι ανθρώπινες ψυχές κι όλους μας ταλανίζουν.»

Με ηχηρό μήνυμα έκλεισε το λόγο του,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, καλώντας τους Ανωγειανούς να σταθούν απέναντι στην αδικία και τους σκοτωμούς και με λεβεντιά …να βάλουν ένα τέλος στις βεντέτες.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης, κατά την διάρκεια του λόγου του, εξέφρασε μεν τον σεβασμό του προς τα Ανώγεια και την ιστορία τους, υπογράμμισε όμως και την σημασία του νόμου και της επιβολής του.Ο υπουργός βρέθηκε, χθες το Σάββατο 27 Ιουνίου στα Ανώγεια μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη για να θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ που θα εστιάσει στην πρόληψη και την αποτροπή του εγκλήματος στην περιοχή. Μαζί τους ήρθαν 50 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, ενώ έφεραν και σύγχρονο εξοπλισμό και νέα οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της περιοχής των ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσαράς.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης συνοδευόμενος από τον κύριο Καραμαλάκη, έφτασαν στο γραφείο του δημάρχου των Ανωγείων στις 11:45. Εκεί βρέθηκαν και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης και Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο δήμαρχος των Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης καλωσορίζοντας τους δύο αξιωματούχους, παρουσιάζοντας, στην συνέχεια, τις ανάγκες που έχουν το υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα και πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε στον υπουργό την ανάγκη να μετεγκατασταθεί το τμήμα σε μία πιο λειτουργική τοποθεσία, ώστε οι κάτοικοι να νιώσουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας. Αντίστοιχα, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που θα μπορεί να εξυπηρετεί την περιοχή σε περίπτωση ανάγκης, κάνοντας νύξη στην ευκαιρία που υπάρχει χάριν στην δωρεά του Παπαστράτου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε το κράτος να αναπτύξει ένα πρόγραμμα για την Παιδεία που θα προλαμβάνει το έγκλημα για να εφαρμοστεί και στην Κρήτη.

Ενώ, η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή μίλησε για χαρακτήρισε το πρόβλημα της περιοχής πολυπαραγοντικό, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων. Αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Ξυλούρης,αφού εξέφρασε την λύπη του για τους θανάτους των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να καταλαβαίνει την κουλτούρα της περιοχής και να λειτουργεί αποτρεπτικά και όχι κατασταλτικά.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά πανελλήνιο, γι’αυτό και χρειάζονται στοχευμένες λύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook