«Βατά» τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τα Χανιωτάκια | Photos

βατά-τα-θέματα-της-νεοελληνικής-γλώ-1236944

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, θα μπορούσατε εσείς οι νέοι να βελτιώσετε τον κόσμο;

Αυτή την ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο θέμα της Έκθεσης, στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ένα θέμα που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στους περισσότερους μαθητές, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι.

Μετά από μία χρονιά δύσκολη, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, συνολικά 1.092 σε όλο τον νομό Χανίων, «ρίχτηκαν» σήμερα στην μάχη των Πανελληνίων.

Η Αθηνά θέλει να περάσει στη σχολή Παιδαγωγικών στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε την χρονιά της ήρεμα, χωρίς άγχος.  «Από την αρχή το πήρα χαλαρά. Ή που θα περάσω με το διάβασμα που κάνω ή που δεν θα περάσω. Τα θέματα πάντως τα περίμενα πολύ πιο δύσκολα αλλά ήταν αρκετά εύκολα. Ήταν ωραία, κατανοητά. Πιστεύω να έγραψα καλά.»

Η Μαργαρίτα, υποψήφια φοιτήτρια Ψυχολογίας, έγραψε επίσης καλά. «Τα πήγαμε πολύ καλά σήμερα, το θέμα είχε να κάνει με τους νέους, με τους ανθρώπους. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Μου άρεσε επίσης πως το ένα θέμα είχε να κάνει με ένα άρθρο από μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ Χανίων.»

Ο Αρμίν, μπορεί να μην έχει κάποια συγκεκριμένη επιλογή σχολής στο μυαλό του, είτε Μαθηματικών, είτε Διοίκηση Επιχειρήσεων, φάνηκε να είναι αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα. «Ουδέτερο και σχετικά εύκολο θέμα» είπε χαρακτηριστικά. «Θα δείξουν τα αποτελέσματα τι έχουμε γράψει. Μου άρεσε πολύ το ότι δεν ήταν κάτι τόσο στάνταρ, ήταν κάτι το διαφορετικό και φάνηκε πως η επιτροπή που έβαλε τα θέματα έχει κουραστεί όσο εμείς από αυτή τη κατάσταση και υπάρχει μία αλληλοκατανόηση».Η Ινώ, θέλει να περάσει σε σχολή Φωνητικής στην Κέρκυρα και να ασχοληθεί με την τζαζ μουσική. «Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές κειμένων. Περίμενα να είναι κάτι δύσβατο, ήταν όμως εύκολα. Έπεσαν κείμενα για το μέλλον, για τους νέους και ομολογώ πως διασκέδασα την διαδικασία του γραπτού, την έκθεση, τις απαντήσεις μου στα κείμενα. Ήταν αρκετά φιλικοί και οι επιτηρητές.»

Σε ότι αφορά τα self test τα παιδιά ήταν «εντάξει στις υποχρεώσεις τους».

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου στα Χανιά, Ρουμπίνη Μοσκοχορίτου, όλα κύλησαν ομαλά όλα με τα self test. Μονάχα ένα παιδί είχε ξεχάσει την βεβαίωσή του, όμως έκανε εκείνη την στιγμή ένα, βγήκε αρνητικό και του επιτράπηκε η είσοδος.»Τα θέματα ήρθαν στην ώρα τους και όλα κύλησαν ομαλά και στα 15 τα εξεταστικά κέντρα του νομού, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής της β’μιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Τζανάκης. Η αποχή των υποψηφίων, άγγιξε το 6%. Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τρίτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook