«Βάσανο» για χιλιάδες Χανιώτες τα έργα στην παλιά εθνική στο Σταλό – Κλειστά και τα δύο ρεύματα, καμία ενημέρωση για παράκαμψη
Μπορεί να ήταν πολυαναμενόμενα για πολύ κόσμο, όμως τα έργα στην παλιά εθνική οδό έχουν γίνει πλέον εφιάλτης για χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους των Χανίων.
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες στο zarpanews.gr, τόσο για την επιλογή των ιθυνόντων να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, συγκεκριμένα στο Σταλό αυτές τις ημέρες, όσο και για την αγένεια και την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης προς τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν είτε προς Χανιά, είτε προς Πλατανιά και δεν ξέρουν πως.
Η ενημέρωση, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είναι ανύπαρκτη για την θέση της κάθε παρέμβασης και για πόσο καιρό θα παραμείνει ο δρόμος κλειστός, ενώ οι προειδοποιητικές πινακίδες είναι άφαντες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται οτι ο δρόμος είναι κλειστός την τελευταία στιγμή και να έχουν δύο επιλογές: είτε να μπουν σε αγροτικούς δρόμους και παράδρομους που δεν έχουν καν άσφαλτο, ούτε υπάρχουν στο GPS, με την ελπίδα οτι θα βγουν κάπου που τους βολεύει, είτε να επιστρέψουν στον κόμβο του Πλατανιά και να μπουν στην εθνική οδό, για να βγουν από τον κόμβο του Γαλατά.
Αίτημα όλων να μένει ανοικτό τουλάχιστον ένα κομμάτι του δρόμου, ώστε να διεξάγεται εκ περιτροπής η κυκλοφορία, ή τουλάχιστον να υπάρχει η προβλεπόμενη ενημέρωση από τις αρχές ή τον εργολάβο για την παράκαμψη που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί για να βγουν εκεί που ολοκληρώνονται τα έργα και να συνεχίσουν την πορεία τους.
Ακόμη, έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων και για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που αδυνατώντας να περάσουν από τους παράδρομους, δεν έκαναν καν το δρομολόγιό τους προς τις περιοχές, δημιουργώντας προβλήματα σε εργαζόμενους και μαθητές της περιοχής.
Χαρακτηριστική η διαδρομή που ακολούθησε Χανιώτης στην προσπάθειά του να περάσει από το σημείο, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα παραπάνω για να φτάσει στον προορισμό του: