«Τρία χρόνια Τετάρτη»: Ένα φωτεινό μονοπάτι στην αλήθεια της ζωής – Το πρώτο βιβλίο της Χανιώτισσας Ναταλί Ζεντέλη | Video+Photos

τρία-χρόνια-τετάρτη-ένα-φωτεινό-μον-1691629

«Τετάρτη για το όνειρο, Τετάρτη για τη ζωή», λέει η συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου της…

Τρία χρόνια Τετάρτη: κείμενα αυτοαναφορικά, σύγχρονα, κείμενα στα οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τον εαυτό του. Το πρώτο βιβλίο της Χανιώτισσας νεόκοπης μεν συγγραφέως, ταυτόχρονα όμως καταξιωμένης ραδιοφωνικής παραγωγού στο Zarpa Radio 89.6,  Ναταλί Ζεντέλη, παρουσιάστηκε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο μου βιβλίο, με ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ πολύ. Εύχομαι να σας αρέσει το βιβλίο και μέσα του να βρείτε κομμάτια του εαυτού σας. Όταν κάτσει η σκόνη θα συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει, γιατί δεν είχα στο μυαλό μου ποτέ να βγάλω βιβλίο. Συνεχίζω όμως να γράφω και, ποιος ξέρει, μπορεί να ακολουθήσει κι άλλο. Ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να έρθει αυτή η ημέρα, τον Οδυσσέα Ιωάννου, τον Δημήτρη Παππά, τη Βαρβάρα Περράκη, την Ιώ Ασηθιανάκη, τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη, δήλωσε η Ναταλί Ζεντέλη.

Η Βαρβάρα Περράκη, πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Χανίων, η οποία συμμετείχε στην παρουσίαση, χαρακτήρισε το «Τρία χρόνια Τετάρτη» ως ένα ιδιαίτερο βιβλίο:

«Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι σε μια εποχή που όλα μετρώνται με την οικονομική χρησιμότητά τους – πράγμα απειλητικό για τον άνθρωπο – είμαστε μπροστά σε ένα καινούριο βιβλίο από μια νέα γυναίκα, συνάδελφο. Είναι ιδιαίτερο, δοκιμάζεται σε πολλές φόρμες γραφής, περιέχει πεζά και τραγούδια που περιμένουν μόνο μουσική και αρκετά κείμενα που δεν έχουν συγκεκριμένη πλοκή και δομή αλλά κυριαρχεί ο συνειρμικός λογος. Κείμενα αυτοαναφορικά με υπαρξιακή βάση, σε μια σύγχρονη γλώσσα. Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο από το οποίο απορρέει μεγάλη αλήθεια και μπορεί να δει κανείς τον εαυτό του. Στο τέλος όμως υπάρχει πάντα το φωτεινό μονοπάτι για να μπορέσει κανείς να ζήσει, γιατί όλοι μας είμαστε τελικά ο δρόμος μας.»

Στην παρουσίαση συμμετείχε ακόμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου, αλλά και ο ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ιώ Ασηθιανάκη. Ακόμα, ο εκδότης του βιβλίου, Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Επίσης, την άποψή του για το βιβλίο κληθηκε να καταθέσει ο ιδιοκτήτης του zarpanews.gr και του Zarpa Radio 89.6, Δημήτρης Παππάς.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook