«Τρέχει με χίλια» η κρουαζιέρα στα Χανιά: Χρονιά ρεκόρ το 2019 – Στα όριά του το λιμάνι της Σούδας

τρέχει-με-χίλια-η-κρουαζιέρα-στα-χαν-863931

Αύξηση κατά 35% στις αφίξεις κρουαζιέρας αναμένεται φέτος στα Χανιά όπου ήδη έχουν προγραμματιστεί 132 αφίξεις σε σχέση με 78 το 2018. Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει μια σειρά σημαντικών έργων στο λιμάνι της Σούδας, το οποίο έχει φτάσει τα όρια των υποδομών του, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ΧανίωνΔημήτρης Μπουντρογιάννης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στη διάρκεια επίσκεψης του δεύτερου στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, το μεσημέρι της ΠαρασκευήςΟ κ. Μπουντρογιαννης εκτίμησε μάλιστα ότι αυτές οι αφίξεις θα αυξηθούν διότι το λιμάνι της Σούδας παρέχει ασφάλεια και καλές καιρικές συνθήκες. «Πρέπει να δούμε σοβαρά την ενίσχυση των υποδομών» είπε και ευχαρίστησε τον κ. Σταθάκη για την στήριξή του στις εγκρίσεις μελετών και τις χρηματοδοτήσεις των έργων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σταθάκης, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, αναγνώρισε πως το Λιμενικό Ταμείο ν. Χανίων έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά: «Το επείγον της σημερινής συνάντησης προέκυψε από το γεγονός ότι έχουν ωριμάσει μελέτες και είμαστε στο στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών μελετών που πρέπει να κάνει το Υπουργείο τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Επείγει για να μπορούν να κάνουν τις προκηρύξεις των έργων. Ταυτόχρονα ενημέρωση έγινε για τον σχεδιασμό των μεγάλων έργων παρέμβασης στο λιμάνι Σούδας. Θα προχωρήσουμε γρήγορα στις εγκρίσεις σε ό,τι μας αφορά ενώ o,τι άλλη εκκρεμότητα υπάρχει, εμείς θα την στηρίξουμε ώστε να μπορούν άμεσα να προχωρήσουν οι προκηρύξεις των έργων, εφόσον έχουν εγκριθεί και τα αντίστοιχα χρήματα»

Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας

Πρόκειται για δύο μελέτες δομικών έργων (προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ έκαστη) και την  μελέτη που αφορά το εμπορικό τμήμα του λιμανιού με ολοκλήρωση των χερσαίων έργων. Παράλληλα, προχωρά εντός ολίγων μηνών και η προκήρυξη για την επέκταση του προβλήτα «ΑΔΡΙΑΣ» εκεί που θα δέσουν τα κρουαζιερόπλοια. Παράλληλα ξεκινά πολύ σύντομα ο νέος σταθμός επιβατών συνολικού εμβαδού 2.500 τμ καθώς έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί η μελέτη και εντός του μηνός κατατίθεται η μελέτη για να εκδοθεί η άδεια δόμησης.

zarpanews.gr

One thought on “«Τρέχει με χίλια» η κρουαζιέρα στα Χανιά: Χρονιά ρεκόρ το 2019 – Στα όριά του το λιμάνι της Σούδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook