“Του έστησαν παγίδα θανάτου” – Συνεχίζεται στα Χανιά η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

Η διαδικασία, που διεξάγεται παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο αδέρφια,  και 26 ετών αντίστοιχα.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον πρώτο κατηγορούμενο να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο ότι βοήθησε τον πρώτο κατηγορούμενο στην δολοφονία του 63χρονου

Την αρχή έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας κ. Διονύσης Βέρρας που είπε μεταξύ άλλων πως οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στήσει παγίδα θανάτου στο θύμα, ζητώντας την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου. Τόνισε χαρακτηριστικά πως οι κατηγορούμενοι ήταν η μάστιγα της περιοχής,  ενώ σημείωσε ότι ευθύνη για τον θάνατο του θύματος φέρνει και η πολιτεία που δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κατά την επιστροφή στην αίθουσα, ο κ. Μεθόδιος Ματαλιωτάκης ισχυρίστηκε πως κατά την διάρκεια του τραγικού συμβάντος ο δεύτερος κατηγορουμενος δεν ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου και ζήτησε μάλιστα την απαλλαγή του εν λόγω κατηγορούμενου.

Από την πλευρά του και ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφερε μεταξύ άλλων, πως σε ότι αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες δεν προκύπτει συμμετοχή ουτε καν απλή συνεργεία στην δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου.

Τέλος ο τρίτος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμενων κ. Κομισπόπουλος είπε πως ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 63χρονο κτηνοτρόφο.

 

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για την ανθρωποκτονία έχει αναλάβει ο μικρότερος αδερφός. Αν και κατά την σύλληψη του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην δολοφονία του συγχωριανού του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατεύσει την ζωή του καθώς απειλήθηκε.

Στην προανακριτική του απολογία ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του». Ο 26χρονος αδερφός του έχει ισχυριστεί ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ