«Το σουβλάκι στα Χανιά δεν είναι το ακριβότερο στην Ελλάδα» – Τι λένε οι καταστηματάρχες για την τιμή του | Photos

το-σουβλάκι-στα-χανιά-δεν-είναι-το-ακρ-1447530

Το σουβλάκι στα Χανιά δεν είναι το πιο ακριβό στην Ελλάδα. Αυτό δηλώνουν στο zarpanews.gr οι ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων της πόλης, μετά το ρεπορτάζ του mega, που ήθελε το Χανιώτικο σουβλάκι να είναι το ακριβότερο της χώρας.

Οι Χανιώτες καταστηματάρχες επισημαίνουν πως το τυλιχτό σουβλάκι στα Χανιά κυμαίνεται από 3,10 έως και 3,60 ευρώ, τιμές που έρχονται ως φυσικό επακόλουθο της γενικότερης ακρίβειας που πλήττει την χώρα ενώ πιο πάνω ακόμη από τα Χανιά πωλείται σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, με την τιμή να ξεκινά από τα 4 ευρώ.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για τεράστια αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών ενώ και οι τιμές στην ενέργεια τους έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει».

Απρόβλεπτη η τιμή στο σουβλάκι

Οι καταστηματάρχες τόνισαν πως η τιμή στο σουβλάκι ενδέχεται να πάρει κι άλλη αύξηση, καθώς πολλές από τις πρώτες ύλες αλλάζουν τιμή συνεχώς, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μην αγοράζουν πια το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα με την ίδια τουλάχιστον η συχνότητα όπως παλαιότερα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Λάδι και Ρίγανη», Κωνσταντίνος Τζεμανάκης διευκρίνισε στο zarpanews.gr πως «Δεν ισχύει ότι τα Χανιά έχουν το ακριβότερο σουβλάκι. Αυτό δεν ισχύει, γιατί στο Ρέθυμνο έχει 4 ευρώ και στο Ηράκλειο έχει 4,30. Θεωρώ ότι εάν συνεχιστεί η ανοδική κατάσταση των τιμών, το σουβλάκι θα ανέβει στα 4,20 ίσως και στα 4,30 ευρώ».

Ερωτώμενος εάν οι Έλληνες συνεχίζουν να καταναλώνουν συχνά σουβλάκι, ο κ. Τζεμανάκης είπε πως « η κατανάλωση δεν μπορεί να κριθεί τώρα, γιατί αυτή την περίοδο η διαφορά καλύπτεται από τον τουρισμό αλλά πιστεύω πως η κατανάλωσή τους θα μειωθεί όταν πάμε στο φθινόπωρο. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και για τους καταστηματάρχες και για τους καταναλωτές».

Ο κ. Τζεμανάκης αναφέρθηκε στην τεράστια διαφορά που έχει προκύψει στις τιμές των πρώτων υλών σε σχέση με πέρσι: «Θα πω τα πράγματα όπως είναι. Πέρσι αγοράζαμε το λάδι 6,70 το ηλιέλαιο τα 10 λίτρα και τώρα έχει πάει στα 31 ευρώ. Παίζει από 29 έως 34 ευρώ ανάλογα τον προμηθευτή. Η ενέργεια έχει πάει 120% πάνω. Η πίτα που είναι πρώτη ύλη, πέρσι αγοραζόταν στα 8 – 8.20 λεπτά και φέτος 16 λεπτά. Δε βγαίνουμε με τίποτα. Το κρέας έχει ανέβει 120% και χοιρινό και κοτόπουλο. Το καθαρό γιαούρτι αγοραζόταν 1.60 έως 1,70 το κιλό ενώ τώρα έχει πάει 2.30 – 2.40. Οι τσάντες. Τις σακούλες που δεν χρεώνω, αγοράζονταν τα 2 ευρώ το κιλό και τώρα έχουν πάει 3.80. Μιλάμε για πολλά κιλά τσάντες τον μήνα».

«Όλες οι τιμές έχουν πάει στα ύψη. Οπότε και η τιμή στα 3,30 που το κρατάμε είναι οριακή. Δεν συγκρίνουμε με την Αθήνα, αλλά στα Χανιά είναι φθηνό το σουβλάκι. Στο Ηράκλειο το πουλάνε όλοι τέσσερα ευρώ. Σε σχέση με τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, η τιμή του σουβλακιού είναι χαμηλή. Αναμένεται ότι θα πάρει κι άλλη αύξηση».

Στο μεταξύ και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Κύπρος» Γιάννης Ζαχαριουδάκης, είπε πως «απ’ όσο γνωρίζω δεν ισχύει αυτό για τα Χανιά, διότι στο Ηράκλειο έχει τουλάχιστον 1 ευρώ πάνω. Αυτή τη στιγμή το σουβλάκι μας βάζει μέσα».

Την ίδια ώρα, και ο Μανώλης Σκουλούδης της ψησταριάς «Σκουλούδης» δήλωσε πως «το σουβλάκι το έχω 3 ευρώ αλλά ακόμα και 3.90 να το έχει κανείς δεν καλύπτει τα έξοδα. Είναι δικαιολογημένη η τιμή του, γιατί το λάδι που παίρναμε 10 ευρώ, τώρα το παίρνουμε 30. Επειδή εγώ δεν έχω μόνο σουβλάκι, έχω και ψησταριά, αν δεν την είχα θα έμπαινα μέσα. Είμαστε οριακά, κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε κι άλλο την τιμή».

«Τα πάντα είναι χρηματιστήριο. Κάθε μέρα αγοράζουμε πρώτες ύλες με άλλες τιμές. Άλλες τιμές στα λάδια, άλλες τιμές στα κρέατα. Οι τιμές έχουν χαοτική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Θράκα», Γιώργος Καυκαλάς.

Ο ίδιος τόνισε πως ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως το σουβλάκι δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του να σημειώσει μείωση: «Κι εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα αγοράσουμε την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τώρα εμείς έχουμε αλλάξει τιμές 2-3 φορές. Πετάμε καταλόγους, βγάζουμε άλλους. Όταν δεν βγαίνει η επιχείρηση τι να κάνουμε; Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ο κόσμος δεν βγαίνει. Όπως κι εμείς έχουμε επιβαρυνθεί έξτρα με την ενέργεια, δεν είναι μόνο το ρεύμα είναι και το γκάζι. Το ίδιο και οι καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί κι αυτοί από το σπίτι τους, το σούπερ μάρκετ, τις βενζίνες, από όλα. Η αγοραστική δύναμη έχει πέσει, η δουλειά μας έχει πέσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση του σουβλακιού, οφείλεται στην γενικότερη αύξηση. Γιατί έχει γίνει ένας μεγάλος ντόρος όσον αφορά το σουβλάκι. Δεν είναι το σουβλάκι το θέμα μας. Το σουβλάκι είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα, το οποίο το έχουμε συνηθίσει και είναι ένα πλήρες γεύμα. Ο κόσμος σίγουρα όμως θα το μειώσει. Υπάρχουν άλλες ανάγκες που προέχουν, όπως τα φροντιστήρια των παιδιών μας, η βενζίνη».

zarpanews.gr

7 thoughts on “«Το σουβλάκι στα Χανιά δεν είναι το ακριβότερο στην Ελλάδα» – Τι λένε οι καταστηματάρχες για την τιμή του | Photos

  1. Ναι ναι όλοι να επωφεληθούν Τώρα, και ότι μπρολαβεται να βγάλετε από σουβλατζίδικα μέχρι βενζινάδικα, και να την πληρώσει απλά ο κόσμος. Αλλά στο τέλος θα σας γυρίσουν τη πλάτη και θα τη περνάει σπίτι του ο κόσμος περαστικά και θα δω τη θα κάνετε μετά!!

  2. Γιατί συγκρίνετε με τα σουβλάκια στο Ηράκλειο είναι τα ίδια? Δεν ντρέπεστε λίγο μόνο για τα Χανιώτικα σουβλατζίδικα αυξήθηκαν τα λάδια?

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΟΝΤΡΑ – ΧΟΝΤΡΑ:
    ΠΙΤΑ 16 ΛΕΠΤΑ
    + 50 ΛΕΠΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΑΤΑΤΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ,
    + 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,
    ΣΥΝ 50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΑΣ ΨΗΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ 75 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΨΗΤΟ ΜΕ 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΝΕΙ 45 ΛΕΠΤΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ 16+50+10+45=1,25 ΕΥΡΩ.
    3,60-1,25=2,35
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 2,35 ΑΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΕΣ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ.
    Υ.Γ.: ΤΟ ΠΙΤΟΓΥΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ.
    Υ.Γ.2.: ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ, Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ.

  4. Καλά είμαστε σοβαροί τώρα συγκρίνουν το σουβλάκι στο Ηράκλειο που είναι 4 φορές σε μέγεθος δηλαδή όσο 4 χανιώτικα κ δεν ντρέπονται να το λένε

  5. Να πούμε στους φίλους μας τους σουβλατζιδε(που μας κοροϊδεύουν με αυτά που λεν)ότι εδώ ισχύει το. «απόυ μπορεί και απάνω του .
    Έχουν φάει στο Ηράκλειο πότε σουβλάκι; Απλά το διπλάσιο από εδώ.
    Τώρα που είναι ο τουρισμός να νομίζουμε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook