“Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συμφωνεί μόνο στα… μπουζουκλερί”

Με αφορμή το αλλαλούμ με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και Μέλος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Ιωάννα Μπινιά, εξέφρασε με ανακοίνωσή της κάποιες σκέψεις – προβληματισμούς, με στόχο ένα καλύτερο αύριο στον εμπορικό κόσμο της πόλη μας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της κας Μπινιά

Με αφορμή το πρόσφατο αλαλούμ με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, μετά τις ατυχείς, για εμένα και την τρανταχτή πλειοψηφία των συναδέλφων, αποφάσεις του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου, καταθέτω κάποιες σκέψεις – προβληματισμούς μου με μοναδικό γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τον εμπορικό κόσμο της πόλη μας, στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε.

Δυστυχώς, όπως διαπίστωσα από όλο αυτό το αλαλούμ που προκλήθηκε και μάλιστα σε περίοδο εκπτώσεων, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων λειτουργεί ατομικά και όχι συλλογικά για το καλό όλων εμάς των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Απώτερο σκεπτικό τους το 10 – 7 να πάει 10 με 8 και μετά 10 με 9.

Μετά λοιπόν και την θεαματική αποτυχία του νέου ωραρίου, που μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος το τήρησε θέλοντας να μας πείσει ότι το μεσημέρι 2.30 με 5 θα κατέβει ο καταναλωτής να ψωνίσει και όχι 7 με 9 το βράδυ και έτσι θα ανταγωνιστούμε τις πολυεθνικές, βγήκε και έδωσε ερωτηματολόγια μέσα στην καρδιά των γιορτών 15 -12 -2019 έως και 24 – 12 -2019 ερωτώντας 239 καταστήματα πολύ μικρό δείγμα δηλαδή για το τι ωράριο θέλουμε.

Δεν ανταγωνιζόμαστε τις πολυεθνικές κάθοντας το μεσημέρι 2.30 με 5 ούτε ξανά – συστηνόμαστε όπως συνέχεια λέτε. Μην παρεξηγηθώ για όσους συναδέλφους λειτουργούν το καταστήμα τους 9 με 9. Δεν τους κατηγορώ. Κατηγορώ όμως το προεδρείο που ούτε σέβονται τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας των συνάδελφων μας και στο μόνο που συμφωνούν είναι τα μπουζουκλερί και όχι σε σοβαρά θέματα όπως το ωράριο…

Πρέπει ο Χανιώτης καταναλωτής να μας ξαναεσμπιστευτεί με την καλή ποιότητα μας, με τις καλές μας τιμές και το φιλικό μας περιβάλλον. Έτσι με το ωράριο αυτό θα δείξουν τη στήριξη τους το προεδρείο σε εμάς τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους;

Καιρός είναι μας σεβαστούν και να μην παίζουν άλλο με την καθημερινή μας αγωνία για επιβίωση. Καταλήγοντας αναφέρω το εξής: Προεκλογικά η παράταξη του προεδρείου έλεγε ότι «κατόπιν της εμπειρίας που αποκτήσαμε, ως παράταξη είμαστε υπέρ του ανοίγματος 3 Κυριακών το χρόνο (Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιάς , Βαΐων )».

Την Κυριακή των εκπτώσεων στις 20 Ιανουαρίου που ο Νόμος έλεγε να είναι ανοικτά τα καταστήματα και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων γύρισαν την πλάτη στο Κυριακάτικο αυτό άνοιγμα, μέλη του προεδρείου είχαν ανοικτά ….!!!!

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ