«Το νερό δεν είναι εμπόρευμα» – Συγκέντρωση στην ΔΕΥΑΧ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού | Video + Photos

το-νερό-δεν-είναι-εμπόρευμα-συγκέν-1652764

Με σύνθημα «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ και της ΔΕΥΑΒΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ανοίγει την πόρτα σε ιδιωτικοποίηση του νερού.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ συμμετέχουν στην απεργία που έχει κηρυχθεί πανελλαδικά.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της ΔΕΥΑΧ μέχρι τις 10 το πρωί.

«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού που πάει να περάσει σήμερα η κυβέρνηση. Έχουμε δει τις τραγικές συνέπειες και με την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος αλλά και με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να μη γίνει το νερό εμπόρευμα», σημείωσε ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΥΑΧ και ΔΕΥΑΒΑ, Γιώργος Σάμιος.

«Σήμερα κάνουμε 24ωρη απεργία και ζητάμε την ύστατη στιγμή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που είναι «ταφόπλακα» για τη ΔΕΥΑ. Φανταστείτε ένα νερό που θα στοιχίζει 12 φορές πάνω από τη σημερινή του αξία και θα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μας οδηγεί στο νοσοκομείο. Τέτοιες πρακτικές προσπαθούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Είμαστε κατά της εμπορίας γιατί αυτό προστατεύεται από την κοινοτική οδηγία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πιτσουλάκης, αναπληρωτής Γραμματέας ΠΟΕ ΔΕΥΑ.

Στο πλευρό των Εργαζομένων τάσσεται και το Εργατούπαλληλικό Κέντρο Χανίων, ζητώντας το νερό να μην ιδιωτικοποιηθεί και να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, όπως τόνισε ο πρόεδρος Γιάννης Μανωλικάκης.

Τους εργαζομένους στηρίζει και το ΕΚΑΒ Χανίων, ζητώντας και εκείνοι από τη μεριά τους να παραμείνει δημόσιο αγαθό και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του

zarpanews.gr

 

One thought on “«Το νερό δεν είναι εμπόρευμα» – Συγκέντρωση στην ΔΕΥΑΧ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού | Video + Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook