«Το μαχαίρι το είχα πάντα στο μηχανάκι μου»: Τι είπε ο 54χρονος για την δολοφονία της πρώην συζύγου του | Video

το-μαχαίρι-το-είχα-πάντα-στο-μηχανάκι-1311694

Την δική του εκδοχή επιχείρησε να δώσει κατά την απολογία του ο προφυλακισμένος 54χρονος καθ ομολογίαν συζυγοκτόνος της Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το μαχαίρι το πήρε μαζί του όχι γιατί είχε προμελετήσει το έγκλημα, αλλά γιατί ήθελε να προστατευτεί από τον οξύθυμο σύντροφο της εν διαστάσει συζύγου του.

«Το μαχαίρι το είχα πάντα στο μηχανάκι μου, κάτω από την σέλα. Εκείνο το πρωί πήγα στην δουλειά της για να της πω ότι έπρεπε να φροντίσει εκείνη τα παιδιά και ότι σκόπευα να νοικιάσω σπίτι για να μείνω αλλού. Είδα ότι έφτασε στην δουλειά με τον […] και επειδή ξέρω ότι είναι νευρικός και αν με έβλεπε να μιλάω με την Νεκταρία μπορεί να μου έκανε επίθεση, γι αυτό πήρα το μαχαίρι μαζί μου, για την προστασία μου», τόνισε χαρακτηριστικά στην απολογία του, σύμφωνα με τον ANT1.

Ο 54χρονος καθ ομολογίαν δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν ζήλευε την γυναίκα του, όπως αρχικώς ακούστηκε: «Θα της έλεγα ότι θα έφευγα από το σπίτι. Θα νοίκιαζα αλλού. Δεν την ήθελα μαζί μου, να ήμαστε ανδρόγυνο, από εγωισμό. Όταν την ακολούθησα, γύρισε και μου είπε «ήρθε ο μ…!», εκεί θόλωσα και δεν θυμάται τι έγινε μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις καταγγελίες των παιδιών του τα οποία είπαν ότι κακοποιούσε σωματικά τη μητέρα τους και κάποια από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας επεσήμανε πως «με την γυναίκα μου ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι μεχρι και πριν από 7μήνες που έφυγε για να φροντίσει μια ηλικιωμένη. Δεν την είχα δείρει ποτέ. Δεν είχα σηκώσει χέρι πάνω της. Εγώ ήξερα ότι μενει στο σπίτι των ηλικιωμένων που φρόντιζε. Τρεις μήνες πριν φύγει από το σπίτι κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε». Ο 54χρονος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του για ότι προκάλεσε και ότι δεν ήταν η πρόθεσή του να σκοτώσει την μητέρα τους.

Σοκάρουν ωστόσο τα στιγμιότυπα με την 48χρονη να τρέχει με τρόμο, προκειμένου να ξεφύγει από την μανία του 54χρονου που την κυνηγάει με το μαχαίρι στα χέρια στο βίντεο που βγήκε χθες και δείχνει την άτυχη γυναίκα για τελευταία φορά ζωντανή.

Το ίδιο σοκαριστικά και τα πλάνα ελάχιστα λεπτά μετά, στα οποία ο 54χρονος με το κράνος στο κεφάλι και το φονικό όπλο στα χέρια, λες και δεν τρέχει το παραμικρό, κατευθύνεται προς το σημείο του πάρκινγκ όπου είχε αφήσει νωρίτερα το μηχανάκι του.

Σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ξενοδοχειακής μονάδας, που είχε επισκεφτεί την ημέρα εκείνη η 48χρονη με σκοπό να πιάσει δουλειά, ο 54χρονος φαίνεται ξεκάθαρα πως έφτασε ως εκεί προκειμένου να κάνει πράξη τις απειλές, που όπως είχε αποκαλύψει στο protothema.gr κολλητή φίλη της Νεκταρίας, της είχε εξαπολύσει πολλές φορές χωρίς εκείνη να παίρνει και τόσο στα σοβαρά.

«Μην ανησυχείς και όλα θα τελειώσουν σύντομα, έτσι της έλεγε συχνά, ειδικά από τον Μάρτιο που εκείνη είχε φύγει από το σπίτι που έμεναν όλοι μαζί. Είχαν χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια. Λειτούργησε βάσει σχεδίου, την απειλούσε συνεχώς. Δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Αν και είχαν χωρίσει και έμεναν στο ίδιο σπίτι, της δημιουργούσε φασαρίες και την χτυπούσε».

Μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή, η 48χρονη πήρε την απόφαση κι έφυγε από το σπίτι: «Από τότε την απειλούσε χειρότερα. Της έλεγε πως θα την σκοτώσει, αλλά φαίνεται πως εκείνη δεν του έδινε σημασία. Μάλιστα εκείνη από την ώρα που έμεινε μόνη της, είχε έρθει κοντά και με έναν παλιό του φίλο και όχι κολλητό του όπως λένε, με τον οποίο ήταν καιρό στα μαχαίρια οι δυο τους και δεν μιλούσαν. Είχε δημιουργήσει μια σχέση και αυτός νευρίασε περισσότερο. Δεν κατάλαβα γιατί νευρίασε, όταν επέστρεφε ο κύριος στο σπίτι τους και στις τσέπες του έβρισκε το κορίτσι γυναικεία εσώρουχα, ήταν καλά (;). Ντροπή του αυτός τα ξεκίνησε όλα. Δεν έχει καμία δικαιολογία για το φονικό. Αν τα παιδιά την αγαπούσαν έστω και λίγο να πούνε την αλήθεια και όσα γνώριζαν για την σχέση τους».

Στα πλάνα φαίνεται μέχρι και η ιδιοκτήτρια της μονάδας που πλησιάζει τον δράστη στο πάρκινγκ για να τον ρωτήσει που βρίσκεται η Νεκταρία. Για τα συγκεκριμένα πλάνα είχε κάνει αναφορά σε δηλώσεις και η κόρης της ιδιοκτήτριας:

«Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε την βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου που μίλησε για την τελευταία συνάντηση της με την αδικοχαμένη Νεκταρία:

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει «Πού είναι η …; Τί της έκανες;» και της απαντά «Είχαμε προηγούμενα».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook