«Θα αδειάσουν τα χωριά μας»… Κραυγή αγωνίας από τους γονείς στον Σκινέ-Φουρνέ για την υποβάθμιση του σχολείου – Ένταση με την Ψαρουδάκη | Video + Photos

θα-αδειάσουν-τα-χωριά-μας-κραυγή-αγ-1530438

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ξαναλειτουργήσει το σχολείο ως 6θέσιo, είναι οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Σκινέ-Φουρνέ που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι γονείς αντιδρούν στην συγχώνευση της Γ’ με την Δ’ τάξη που έχει αποφασιστεί μετά από εισήγηση της Α’βάθμιας, υποστηρίζοντας πως θα είναι καταστροφική για τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Λεβεντάκης, «μπορεί τα παιδιά να είναι 16, όμως πρόκειται για παιδιά της Γ’ δημοτικού που έπιασαν πέρυσι μολύβι μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, παιδιά μεταναστών, παιδιά που χρειάζονται παράλληλη υποστήριξη. Κανείς γονιός δεν θέλει να γυρίσει το παιδί του στις δεκαετίες του 1960, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν για αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες αλλού».

«Τα παιδιά είναι χρήματα για σας. Θέλετε να κλείσει το σχολείο του χρόνου. Να αδειάσουν τα χωριά μας» τόνισε άλλος γονέας στην κ. Ψαρουδάκη.

Από τη μεριά της η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι η οργανικότητα του σχολείου δεν μπορεί να αλλάξει και ότι θα παραμείνει 5θεσιο. Όπως είπε, μπορεί να υποστηρίξει το σχολείο με έναν εκπαιδευτικό για λειτουργία Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αλλά όχι με οργανική θέση για να χωριστεί η Γ’ από την Δ’ τάξη.

Ακολούθησε ένταση με τους γονείς να διαμηνύουν ότι έχουν στο πλευρό τους τους βουλευτές και όλους τους δημάρχους και «χρεώνουν» στην προϊσταμένη τις υπoβαθμίσεις σε Δραπανιά, Κάντανο, Σκινέ – Φουρνέ και Γεράνι (που τελικά ανετράπη). «Ο νόμος είναι του 2005. Γιατί δεν εφαρμόσατε το νόμο πέρυσι; Και πέρυσι εσείς δεν ήσασταν; Ο ίδιος αριθμός παιδιών ήταν» σημείωσαν με την κα Ψαρουδάκη να απαντά:

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το τι θα κάνετε εσείς είναι δικό σας θέμα».

7 thoughts on “«Θα αδειάσουν τα χωριά μας»… Κραυγή αγωνίας από τους γονείς στον Σκινέ-Φουρνέ για την υποβάθμιση του σχολείου – Ένταση με την Ψαρουδάκη | Video + Photos

  1. Είναι δυνατόν???? είναι δυνατόν η λύση σε αυτό το πρόβλημα να είναι η τοποθέτηση ενός ακόμα δασκάλου??? Ενός ακόμα δασκάλου????Και μετά περιμένουμε ανάπτυξη και προκοπή απο αυτούς που μας κυβερνούν και λύση σε άλλα και πολύ σοβαρά θέματα???Είναι δυνατόν μετά από τόσους μήνες τηλε που πολλές φορές δεν γινόταν και σωστά η καθόλου αντί να μεριμνήσει το κράτος να καλύψει τα κενά να βάζει τρικλοποδιές??? Ντροπή τούς,θα έρθει όμως η ώρα τίς κάλπης και τότε θα σας τα θυμίσουμε όλα αυτά.

  2. Αυτή η υπηρεσία απ’ότι φαίνεται δε μπορεί να διαχειριστεί σχολεία που απέχουν 15 λεπτά από τα Χανιά.
    Δε μπορεί να ρυθμίσει την προσθήκη ενός δασκάλου! Προφανώς υπάρχει θέμα ικανότητας και καταλληλότητας.

    Αν τηρούν ευλαβικά το γράμμα του νόμου ας γίνει έλεγχος σε όλα τα σχολεία αν έχουν γίνει οι συγχωνεύσεις που υποτίθεται λέει ο νόμος!

    Βγαίνουν άραγε όλοι αυτοί από τα γραφεία τους καθόλου? Την ίδια ώρα υπάρχουν ικανά νέα άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά που δε βρίσκουν δουλειά, αδιόριστοι δάσκαλοι.

    1. Mη!!!τι ειναι αυτα που λες;;;Ελεγχος σε ολα τα σχολεια;;;Εγω ξερω στην γειτονια μου σχολειο με Πεμπτη ταξη 11 μαθητες!!!Εδω παρα διπλα οχι στην τρουλα του βουνου!!!Δυο μετρα και δυο σταθμα…Αφου δεν εχουνε βύσμα τα κοπελια στα χωρια,τι να κανουμε!!!

  3. χτυπάτε την ψαρουδακη άλλα δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Πιόνι είναι..
    Να πάρει τηλέφωνο η Μπακογιαννη, ο Διγαλακης και ο Βολουδακης τον Κυριακο και ο Κυριακος να πάρει την Κεραμεως και να δώσει λύση.

    Στα χωρια θα μείνουν μόνο τα παππουδια και οι μετανάστες απο την αφρικη, συρια, πακισταν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook