«Τα γυρίζει» ο Κυμπουρόπουλος: Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων

τα-γυρίζει-ο-κυμπουρόπουλος-θέλω-να-1192628

Τι συνέβη τελικά με την ψηφοφορία για τις αμβλώσεις αποσαφήνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά τον σάλο που ξέσπασε. «Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση» είπε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε σήμερα διευκρινίσεις για το τι έγινε με την ψηφοφορία για τις αμβλώσεις και τόνισε ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να αποφασίσει.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι «υπήρχε μια συγκεκριμένη τροπολογία για την οποία γίνεται η συζήτηση, η τροπολογία ήταν για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, το υπόλοιπο είναι μια άλλη συζήτηση».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΝΔ ότι είναι ουσιαστικά εκτός γραμμής και ότι η θέση του κόμματος είναι άλλη ο ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ ήταν κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατανοώ πλήρως ότι κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του. Οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζουν το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων».

Όπως είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, «κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και έχει να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει το παιδί. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις εκείνες των γυναικών που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν διότι δεν υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει, άρα πρέπει να το δούμε και αυτό. Πρέπει το κράτος να είναι αρωγός και συνεργάτης. Μια γυναίκα που θέλει να γεννήσει το παιδί, να μπορεί να το υποστηρίξει με ασφαλή στέγη, με ασφαλή εργασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που ψήφισα δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενο αλλά αλληλοσυμπληρώμενο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Δεν το είπα ποτέ (σ.σ. ότι είμαι κατά των αμβλώσεων)» ξεκαθάρισε και ανέφερε πως «δυστυχώς όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet», ενώ έκανε λόγο «σπέκουλα προς το πρόσωπό μου».

«Είναι μια θέση συμπληρωματική και όχι αντιφατική, αυτό είναι ξεκάθαρο» σημείωσε επίσης.

Και πρόσθεσε:

«Κακώς, λανθασμένα, με λυπηρό τρόπο παρερμηνεύτηκε και για αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη, θα το έλεγα και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε μια τέτοια αντίδραση, δεν υπήρχε λόγος».

«Έχει το δικαίωμα (σ.σ. η γυναίκα), τελεία και παύλα» υπογράμμισε ο κ. Κυμπουρόπουλος και επανέλαβε πως πρέπει «να υποστηρίξουμε την απόφαση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook