«Στον αέρα» η απόφαση του Δήμου Χανίων για τη λαϊκή του Σαββάτου στη Δευκαλίωνος – Δείτε την προσφυγή επιχειρηματία

στον-αέρα-η-απόφαση-του-δήμου-χανίων-1028030

Την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων στο σύνολο της, που προβλέπει την  χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από την 1 Απριλίου έως τις 30.09.2020 με την μετακίνηση τμήματος της, από τον χώρο στάθμευσης της Santa Lucia στην οδό Δευκαλίωνος και στο χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Δευκαλίωνος, ζητάει με προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή, η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, «χωρίς να ζητήσει και λάβει προηγούμενα τη γνώμη της Αρχαιολογίας και του Λιμεναρχείου, ούτε αιτιολογεί γιατί πρέπει να μετακινηθεί το τμήμα της λαϊκής του Σαββάτου από τον χώρο στον οποίο είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν (στον χώρο στάθμευσης της Santa Lucia)».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Χανίων, αλλά και ο Λιμενάρχης Χανίων, έχουν διαφωνήσει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λόγοι που επικαλείται στην προσφυγή ο επιχειρηματίας και ζητά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, είναι οι εξής:

Δείτε εδώ ολόκληρη την προσφυγή (κλικ στις εικόνες):

zarpanews.gr

12 thoughts on “«Στον αέρα» η απόφαση του Δήμου Χανίων για τη λαϊκή του Σαββάτου στη Δευκαλίωνος – Δείτε την προσφυγή επιχειρηματία

  1. Μακάρι ο δήμος Χανίων να κοιτάξει το κοινό καλό και να μην υποχωρεί μπροστά στο ιδιωτικό συμφέρον . Αν γίνει αυτό τα Χανιά θα αλλάξουν επιτέλους όψη.

    1. Ποιο είναι το ιδιωτικό συμφέρον; Να γίνεται η λαϊκή αγορά μέσα σε αρχαιολογικό χώρο;
      Ε ας την κάνουν και μέσα στην Ακρόπολη και μετά ας μαζέψουν και τα καφάσια απ την θάλασσα του λιμανιού

        1. Να καταργησουμε δηλαδη κι αλλες θεσεις παρκινγκ; Να βαλουμε τα αυτοκινητα που μετα; Αντιθετοι σε αυτη την αποφαση ειναι και το Λιμεναρχειο και η Αρχαιαολογια, δηλαδη οι ειδικοι στην εν λογω περιοχη. Τι ενοχλει δηλαδη στη Μινωος που γινεται τοσα χρονια;

  2. ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει σωστές κινήσεις είναι όμως όλες πολύ βιαστικές, με κακό σχεδιασμό και με λάθος σειρά.

  3. Μας δουλευουν… το μεγαλυτερο εκτρωμα και το πιο ντροπιαστικο κτηριο του ενετικου λιμανιου το οποιο κτιστηκε σε μια σκοτεινη περιοδο χωρις καμια ουσιαστικη και επιστημονικη αδεια μας εγκαλει για νομιμοτητα… οσο για τους πελατες του με τα ταξι και τα βανακια μπαινουν απο την μερια της θαλασσας χωρις κανενα σεβασμο στο μνημειο.ντροπη σας ..

  4. Και επειδή οι Κ.Κύριοι του Porto Veneziano θίγονται που χάνουν ενα τζάμπα πάρκινγκ που του βόλευε, ετοίμασαν σε χρόνο dt «μελέτη» για να αποδείξουν οτι το πάρκινκ βρίσκεται εντός θαλάσσιας ζώνης. Να δούμε και την μελέτη για το που βρίσκετε το ξενοδοχείο τους άραγε?

  5. Συγνωμη, δηλαδη εσεις δεν εχετε κατεβει και δεν εχετε παρκαρει ποτε Παρασκευη Βραδυ η Σαββατο πρωι; Δηλαδη λιγη λογικη. Στο διαολο και το ξενοδοχειο, αλλα οταν αντιδρα το λιμεναρχειο και η αρχαιολογια κατι οντως παει στραβα.
    Δηλαδη ποιο το προβλημα στη Μινοως που γινεται τοσα χρονια; Το παραλογο ειναι οτι θελει να την παει σε παρκιγνκ! Η πολη ενα προβλημα εχει το καλοκαιρι το γα…. το παρκινγκ.

    1. Πες τα ρε σύντεκνε γιατί σε λιγο θα μας βγαλουν και εκπροσώπους του Χριστόφορου και του πορτο βενετσιάνο…η λογική εχει χαθεί σε αυτην την πόλη πια με τον κάθε απίθανο αιρετό. Τα τραπεζοκαθίσματα μεχρι τη θάλασσα να μην μπορεί κανεις να περπατήσει στο παλιο λιμανι και επιπλέον να του φορτώσουν και την λαική αγορά. Κλείστε το το ρημαδι το ενετικό τελείως και πουλήστε στους τουρίστες μετα τουριστικό προϊόν την μπιχλα της Πλατανοαγιαςμαρίνας….Βρε Καραντίνα φορέβερ λέμε

  6. Κανένα αυτοκίνητο στην παλαιά πόλη και στο κέντρο. Ποδαράκια και ποδήλατα και πολύ λίγες θέσεις για ΑΜΕΑ. Τους πειράζει μια φορά την εβδομάδα να γίνεται λαϊκή γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος και θα τον χαλάσουν. Το ότι είναι μόνιμα πάρκινγκ για τα αγροτικά κτλ δεν τους πειράζει ΧΑ χα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook