«Στα σκαριά» Διεθνές Πάρκο Τεχνολογίας στα Χανιά

στα-σκαριά-διεθνές-πάρκο-τεχνολογί-963374

Το δικό τους διεθνές Τεχνολογικό Πάρκο θα αποκτήσουν τα Χανιά, τα οποία αναμένεται μέσα από την ιδρυτική πρωτοβουλία του Πολυτεχνείου Κρήτης, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολλών ελληνικών και ξένων εταιριών υψηλής τεχνολογίας με πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την πόλη μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr με πρωτοβουλία του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνου Μπάλα, ήδη έχουν ξεκινήσει συσκέψεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πάρκου στα Χανιά, σε χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Innovation House του Πολυτεχνείου Κρήτης και ιδρυτής της εταιρείας QCELL,, κ. Μπάλας και έχει ήδη συγκεντρώσει 17 εταιρείες στα Χανιά, ενώ αναμένεται να έρθουν στην πόλη και ξένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό αφού πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας για ερευνητές και διοικητικούς υπαλλήλους, μέσα από δημιουργία περιβάλλοντος θετικού προς την έρευνα τον επιστημονικό και επιχειρηματικό πειραματισμό, θα αναπτυχθεί ένα εναλλακτικό είδος τουρισμού στα Χανιά, που εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, θα γίνει και τεχνολογικός.

Για την ώρα πάντως οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο κρατάνε «κλειστά τα χαρτιά τους», όσον αφορά προϋπολογισμό, μελέτες, έκταση και άλλες λεπτομέρειες αυτού του μεγάλου project για τα Χανιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr, έως το τέλος του 2019 σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί  και μία μεγάλη εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ΑΜ προκειμένου να ενισχυθεί και να προβληθεί αυτή η σημαντική αναπτυξιακή προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έννοια του τεχνολογικού πάρκου (συναντώμενη και με τις εκφράσεις «Ερευνητικό Πάρκο», «Επιστημονικό Πάρκο» ή «Τεχνόπολη») πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’40, με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας γύρω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια.

Ήδη στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια, υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι χώροι που συμβάλλουν ουσιαστικά, στην παραγωγή καινοτομίας στη χώρα μας, στεγάζοντας και στηρίζοντας πρωτοποριακές έρευνες και εταιρίες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook