«Στα κάγκελα» οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς – Τι ζητούν από τον Δήμο Χανίων

στα-κάγκελα-οι-καταστηματάρχες-της-847470

Επιστολή στην οποία διαμαρτύρονται για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δεχτεί το αίτημα για παράταση της έναρξης εργασιών, στέλνει η Ένωση Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ζητούν αυτή την παράταση «για να μπορέσουμε να αμβλύνουμε την ζημιά που πάθαμε φέτος» ενώ ζητούν από τον δήμαρχο τη δυνατότητα προσωρινής εγκατάστασης των επιχειρήσεων σε χώρο κοντά στη Δημοτική Αγορά, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν για όσο διάστημα κρατήσουν τα έργα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων ξεκίνησε να χτίζεται το 1911 και παραδόθηκε σε περίπου 18 μήνες.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο χρόνος περάτωσης του έργου σίγουρα είναι ρεκόρ αφού σήμερα δεν ξέρουμε αν αρκούν τα 2 χρόνια.

Η Δημοτική Αγορά αφέθηκε να ρημάξει, αφού εδώ και 30 χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε μία στοιχειώδη συντήρηση

Οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς από την αρχή των διαδικασιών για την εκτέλεση του μεγάλου έργου αποκατάστασης του κτηρίου, ήταν πάντα αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου να ξεκινήσει το έργο στο εμβληματικό μνημείο της πόλης των Χανίων.

Σήμερα, σε μία περίοδο που η οικονομία και οι επιχειρήσεις βιώνουν μία δεύτερη μεγάλη κρίση, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι σε περίπου 18 μήνες από σήμερα θα ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης του κτηρίου της Αγοράς, το οποίο θα διαρκέσει 24 μήνες περίπου.

Οι καταστηματάρχες ζητούν από τη δημοτική αρχή ένα χρόνο παράταση της έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης και του έργου αποκατάστασης, για να μπορέσουμε να αμβλύνουμε την ζημιά που πάθαμε φέτος.

Δεν βλέπουμε με ποιο άλλο τρόπο θα παραμείνουμε «ζωντανοί» μετά από μία πολύ μεγάλη περίοδο, με κλειστά τα καταστήματά μας.

Δυστυχώς η απάντηση του δημάρχου είναι ότι αυτό δε γίνεται, γιατί υπάρχει ο φόβος να χαθεί η χρηματοδότηση και ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες.

Άφησε ένα μικρό παράθυρο λέγοντας ότι ίσως του χρόνου να μας απαντήσει σχετικά με το αίτημά μας.

Κύριε Δήμαρχε από την Αγορά εδώ και 110 χρόνια ζουν δεκάδες οικογένειες.

Πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτές οι οικογένειες, με τον σχεδιασμό που κάνετε;

Θα μας δώσετε τουλάχιστον τη δυνατότητα προσωρινής εγκατάστασης των επιχειρήσεών μας, σε χώρο κοντά στη Δημοτική Αγορά, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν για όσο διάστημα κρατήσουν τα έργα;

Με αυτόν τον τρόπο και το κέντρο της πόλης μας θα παραμείνει ζωντανό και εμείς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο

Δεν νοείται άλλωστε σε καμιά μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο, να κλείσει το κέντρο της για δύο χρόνια!

Αλήθεια, ποια ανάγκη προέκυψε και ο ένας χρόνος όπως περιγράφεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε υπογράψει, έγινε ξαφνικά δύο;

Και κάτι τελευταίο: Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τους λόγους που ζητάμε την παράταση στην έναρξη των εργασιών;

Μετά τιμής το Δ.Σ της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς

Κλειδαράς Παναγιώτης

Ψεγιαννάκης Παντελής

Αρχοντάκης Γιώργος

Κορωνιωτάκης Λευτέρης

Καρκάνης Νικόλαος

Κατσιγαράκης Ευτύχης

Μπεμπλιδάκης Γιώργος

2 thoughts on “«Στα κάγκελα» οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς – Τι ζητούν από τον Δήμο Χανίων

  1. Δε ντρέπεστε να έχετε τόσο θράσος και να φωνάζεται, που ο καθένας σας έχει πιάσει τσιφλίκι του από δυο και τρία μαγαζιά και τα έχει ενώσει, για να πουλάει εισαγόμενα προϊόντα από ακουστικά και γυαλιά ηλίου ως ρούχα μαϊμούδες με φίρμες στους τουρίστες. Και ύστερα τι αντίτιμο εισπράττει ο Δήμος που τα νοίκια που δίνετε είναι σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές κατάλοιπα ενός άλλου παλιού παλαιοκομματικού ρουσφετικού καθεστώτος. Παναγιώτη προχώρα οι ΧΑΝΙΩΤΕΣ είναι μαζί σου και βάλε τάξη στο μπάχαλο και τα συμφέροντα 5-6 λαμόγιων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook