“Σήριαλ” με το take away: Τελικά συνεχίζεται μετά τις 21:00 αλλά… όχι για όλους

Σε διευκρινίσεις για το τι σημαίνει στις υπηρεσίες delivery και take away της εστίασης η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, που θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, προχώρησε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει, θα λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, όμως δεν θα συντρέχει αυτοτελής λόγος μετακίνησης μόνο για παραλαβή φαγητού από κατάστημα.

Άρα, μόνο αν κάποιος είναι ήδη έξω για βόλτα με το κατοικίδιο, επειδή πηγαίνει ή επιστρέφει από την εργασία του ή αντίστοιχα σε κάποιο γιατρό / νοσοκομείο θα μπορεί να κάνει στάση και σε κάποιο κατάστημα για να πάρει φαγητό ή καφέ μετά τις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.»

Πηγή: efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ