«Σφίγγουν τα… γάλατα» – Η δέσμευση Τσίπρα για έλεγχο αμυντικών δαπανών ξεσηκώνει τα πλήθη

σφίγγουν-τα-γάλατα-η-δέσμευση-τσί-1622267

Γιατί ενόχλησε η σύγκριση της εποχής Τσοχατζόπουλου με την σημερινή στον τομέα των εξοπλισμών

Ένα από τα πιο θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα που έλαβε χτες βράδυ κατά την κεντρική ομιλία του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν την στιγμή που έκανε την σύγκριση της εποχής Τσοχατζόπουλου με την σημερινή στον τομέα των εξοπλισμών επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση του είναι να ελεγχθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ!

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έχει εντάξει στην προεκλογική του καμπάνια τις αμυντικές δαπάνες αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για κάποιο πυροτέχνημα της στιγμής αλλά για πολιτική απόφαση. Αυτό πλέον αρχίζουν να συνειδητοποιούν σοβαρά εκτός των τειχών οι κατασκευάστριες εταιρίες διότι είναι παραμύθι ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι όλες οι μεγάλες αγορές έγιναν διακρατικά και άρα δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Όλες μα όλες οι αμυντικές προμήθειες υπογράφτηκαν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των κατασκευαστικών εταιριών, με την Dassault Group για τα μαχητικά Rafale και με την Naval Group για τος φρεγάτες Belharra.

Επομένως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί κάλλιστα να στραφεί στην Dassault Group και να επαναδιαπραγματευτεί θέματα συμπαραγωγής για το πρόγραμμα των Rafale, όπως και με όλες τις άλλες γαλλικές κατασκευάστριες εταιρίες που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα και κατασκευάζουν τα όπλα (MBDA), τα ηλεκτρονικά (Thales) και τους κινητήρες των αεροπλάνων.

Μόνο που αυτή την φορά θα προσγειωθούν ανώμαλα οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Dassault Aviation and Naval Group, Ερίκ Τραπιέ και Πιέρ Ερίκ Πομεγέ, που το 2021 κατέφθαναν «αεράτοι» στην Αθήνα για να υπογράψουν τις λεόντιες συμβάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά αεροσκαφών Rafale και φρεγατών Belhara (FDI).

Ήδη τους Γάλλους τους έχουν ζώσει τα φίδια και στέλνουν ειδικούς απεσταλμένους απο την Γαλλική πρεσβεία στην Κουμουνδούρου για διευκρινίσεις και εποικοδομητικές συζητήσεις με ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας.

Και ο Άγιος φοβερά θέλει…

ieidiseis.gr

One thought on “«Σφίγγουν τα… γάλατα» – Η δέσμευση Τσίπρα για έλεγχο αμυντικών δαπανών ξεσηκώνει τα πλήθη

  1. «Ήδη τους Γάλλους τους έχουν ζώσει τα φίδια και στέλνουν ειδικούς απεσταλμένους από την Γαλλική πρεσβεία στην Κουμουνδούρου για διευκρινίσεις και εποικοδομητικές συζητήσεις με ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας.»
    Η παραπάνω παράγραφος του άρθρου, βγάζει και ένα άλλο δεδομένο. Αφού ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές από τον Κούλη, όπως υποστηρίζουν οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, γιατί να ανησυχούν οι Γάλλοι και να επισκέπτονται την Κουμουνδούρου;
    Κυριακή κοντή γιορτή. Οψόμεθα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook