«Σφαλιάρα» στην Τουρκία από τη Λιβύη – Ζητάει αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων

σφαλιάρα-στην-τουρκία-από-τη-λιβύη-1216332

Απρόσμενη τροπή πήραν για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι κοινές δηλώσεις με την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς, η οποία κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί για την πλήρη εφαρμογή της διάσκεψης του Βερολίνου και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Libya review, η ελ Μανγκούς ανέφερε: «Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, τόνισε ότι η Άγκυρα στάθηκε στη Λιβύη σε στιγμές δύσκολες και διαβεβαίωσε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί. Επίσης αναφέρθηκε στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο λέγοντας ότι η χώρα του θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα κοινά της συμφέροντα με τη Λιβύη στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες. Επίσης, κάλεσε την Λίβυα υπουργό Εξωτερικών στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook