«Σέντρα» στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών στο Ηράκλειο 

σέντρα-στο-9ο-ευρωπαϊκό-πρωτάθλημα-π-869894

To 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 02 έως τις 15 Ιουνίου 2019 με τη συμμετοχή 16 εθνικών ομάδων ανδρών και πέντε γυναικών συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

Τους διοργανωτές, τους αθλητές και τις εθνικές αποστολές καλωσόρισαν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, παρουσία των μελών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας των Ανδρών.

«Είναι μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας κι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η Κρήτη είναι φιλόξενος και ασφαλής αθλητικός προορισμός», τόνισε ο κ. Συριγωνάκης, σημειώνοντας την διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Για την καλή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Ηρακλείου στην ανάδειξη των αθλητικών γεγονότων καθώς και στην στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στην Ομοσπονδία για την διεξαγωγή του τουρνουά, μίλησε ο κ. Βαρδαβάς, ενώ ο κ. Τζώρτζογλου καλωσόρισε την εθνική ομάδα στην Κρήτη ευχόμενος να φύγουν από την Κρήτη έχοντας στις αποσκευές τους το κύπελλο της διοργάνωσης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης τόνισε «Νιώθω βαθιά συγκίνηση και τιμή ερχόμενος στην γενέτειρά μου για την διεξαγωγή του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών. Με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, υποστηρικτή τον Δήμο Ηρακλείου, την αρωγή της ΓΓΑ αλλά και των Χορηγών μας είμαι βέβαιος ότι το στοίχημα για μια άρτια και επιτυχή διοργάνωση θα κερδηθεί. Ας είμαστε όλοι εμείς που θα δείξουμε τον τρόπο του ομαδικού αθλητικού πνεύματος και της Ελληνικής φιλοξενίας. Ας αρχίσει το παιχνίδι γιατί Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός».

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Τεχνικός Διευθυντής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Άντριους Χόλντινγκ, ευχαριστώντας για τη διοργάνωση τους φορείς της Κρήτης και τονίζοντας πως το επίπεδο της διοργάνωσης στο νησί έχει ανέβει πολύ, δημιουργώντας ευθύνες και προσδοκίες για το μέλλον. Χαιρέτισε επίσης εκπρόσωπος του χορηγού αθλητικού υλικού. Η διοργάνωση

Σε ότι αφορά τη διοργάνωση, την Κυριακή 02 Ιουνίου 2019, στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 15:30μμ θα απολαύσουμε την Τελετή Έναρξης με ένα θεατρικό δρώμενο από το «Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου» με θέμα την ελευθερία και την τόλμη βασισμένο στο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λβινγκστόουν» του Richard Bach, καθώς και από την ομάδα «Χορόσπιτο» Ελληνικά παραδοσιακά κρητικά και ποντιακά χορευτικά.

Στις 18:30 μ.μ. Ελλάδα και Ισπανία βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρώτη αναμέτρηση του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό και στην απονομή του κυπέλλου στις 15 Ιουνίου. οι διοργανωτές κάλεσαν τους φιλάλθους της Κρήτης να γεμίσουν το στάδιο και να στηρίξουν την Εθνική ομάδα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους με τη συμμετοχή δεκαέξι χωρών. Ελλάδα, Τουρκία, Ουκρανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Κροατία, Ιταλία, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, αλλά κυρίως θα μετέχουν σε μια διοργάνωση που «στόχο έχει την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξάλειψη της έννοιας της διαφορετικότητας, διότι ο αθλητισμός μας αφορά όλους», όπως τόνισαν οι διοργανωτές.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Παγκρήτιο Γήπεδο, στο στάδιο Γέντι Κουλέ ΟΦΗ, στο γήπεδο Ηροδότου και στο δημοτικό στάδιο Αρχάνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook