«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Σταματήστε να υποστηρίζετε τους τρομοκράτες του PKK»

πυρά-ερντογάν-κατά-ηπα-σταματήστε-1133608

Πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει «τρομοκράτες», κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες πως στηρίζει κούρδους μαχητές που σκότωσαν άνδρες των τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ.

«Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για το γεγονός είναι αστεία. Είστε ξεκάθαρα πίσω από το PKK και το YPG» σημείωσε.

«Το αίμα αθώων ανθρώπων που μαρτύρησαν στο βόρειο Ιράκ είναι στα χέρια όλων εκείνων που υποστηρίζουν, στηρίζουν και δείχνουν συμπάθεια στους τρομοκράτες του PKK» πρόσθεσε. Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη «σφαγή πολιτών από το PKK».

Μάλιστα, κάλεσε τις ΗΠΑ «είτε να σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας, είτε εναντίον της». «Αν είστε μαζί μας στο ΝΑΤΟ, θα είστε ειλικρινείς. Θα είστε δίπλα μας. Όχι δίπλα στους τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) απήγαγαν και σκότωσαν 13 Τούρκους στο Ιράκ. Το PKK υποστηρίζει, ωστόσο, πως οι 13 Τούρκοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και δεν τους δολοφόνησαν.

Η ταυτότητα των 13 Τούρκων πολιτών δεν έχει γίνει γνωστή και ο Ακάρ επεσήμανε ότι η απαγωγή τους δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το PKK, οι 13 Τούρκοι «αιχμάλωτοι» ήταν υπάλληλοι της μυστικής τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ, αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook