«Ψήνεται» συνάντηση Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου στα Χανιά;

ψήνεται-συνάντηση-μητσοτάκη-τσαβ-1227497

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της YeniSafak, η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια, είναι μια προετοιμασία για τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Ωστόσο με σημερινό δημοσίευμά της η Καθημερινή, αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό ο Τούρκος υπουργός να μεταβεί στα Χανιά και να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε και ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείτε ΕΔΩ.

Το σκεπτικό της επίσκεψης είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, να αποκτήσει λιγότερο θεσμική και περισσότερη ανθρώπινη πλευρά.

Έτσι, στην περίπτωση που δούμε τον Τσαβούσογλου στα Χανιά, τότε αναμένεται να τον υποδεχθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, όπως έχει ήδη γράψει το zarpanews.gr εδώ και μέρες, θα βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του για το μνημόσυνο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και για να κάνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τον ΒΟΑΚ.

Πάντως, σε ερώτηση των δημοσιογράφων μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια».

One thought on “«Ψήνεται» συνάντηση Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου στα Χανιά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook