«Προτεραιότητά μας το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας» – Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων ο Αυγενάκης | Video+Photos

προτεραιότητά-μας-το-κολυμβητήριο-τ-1449195

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου, λίγο μετά τις 15:00 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης τίμησε με την παρουσία του το Grand Prix σκοποβολής «Μάχη της Κρήτης», αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην πρωταθλητή του τραπ και μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων «Ο Βάρδας», Στέλιου Καραμπινάκη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Παράλληλα σήμερα, τιμάται και η 81η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, μίας από τις σημαντικότερες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Για άλλη μια φορά στα Χανιά, αυτή τη φορά για αγώνες σκοποβολής, στο πανέμορφο σκοπευτήριο εδώ στο Ακρωτήρι» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο ίδιος τόνισε πως αν βελτιωθεί και επεκταθεί ελαφρώς το σκοπευτήριο, θα μπορέσει να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.

«Σύντομα θα καταβληθούν σε όλες τις Ομοσπονδίες Ερασιτεχνικών Αθλημάτων ποσό της τάξεως των 10.500.000 ευρώ, με ένα ποσό να καταλήγει στα ταμεία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας. Υπάρχουν κι αλλού σκοπευτήρια, αλλά όλοι αυτοί οι χώροι και οι εγκαταστάσεις παρακολούθησης και προπόνησης δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι το καλό πρέπει να το κάνουμε καλύτερο» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Τα 18 χρόνια εγκατάλειψης πολλών εγκαταστάσεων δεν καλύπτονται με 3 χρόνια σκληρής δουλειάς, αλλά έχουν δρομολογηθεί πολλά ζητήματα που αφορούν την αθλητική οικογένεια. Προτεραιότητα μας είναι το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας όπου την Δευτέρα 30 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων, του προγράμματος και των χρηματοδοτήσεων του έργου» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού ολοκληρώνοντας

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Αναστάσης Παπαγεωργίου τόνισε πως το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων είναι το καλύτερο της Ελλάδος. «Η εθνική ομάδα εκπροσωπείται κυρίως από τα Χανιά μαζί με Αθήνα και Θεσσαλονίκη» είπε ο ίδιος.

Ο υπεύθυνος του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων και μέλος της διοίκησης του ΕΑΚ, κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, συμπλήρωσε πως το σκοπευτήριο παρέχει τους καλύτερους χώρους και η διοίκηση του ΕΑΚ παλεύει καθημερινά, για να συντηρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις. «Είμαστε πολλοί τυχεροί που έχουμε τα περισσότερα μέλη της εθνικής ομάδας και τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον κ. Σαλαβαντάκη. Παρά τις δυσκολίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα προκριματικών αγώνων και όλα πήγαν πολύ καλά. Το σκοπευτήριο έχει πολλές λειτουργικές ανάγκες, καθότι είναι φτιαγμένο πάνω από 30 χρόνια τώρα, οπότε θέλει συντήρηση. Αιτηθήκαμε στον υφυπουργό να μεγαλώσει κατά ένα γήπεδο, για να μπορέσει να φιλοξενήσει παγκόσμιο κύπελλο» συμπλήρωσε ο κ. Λαμπάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΑΚ, Τάκης Σβουράκης, αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα όπου τιμάται η 81η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. «Μαζί τιμούμε και τον Στέλιο Καραμπινάκης, τον αθλητή του τραπ που έφυγε από τη ζωή πριν 2 χρόνια» σημείωσε ο κ. Σβουράκης. Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην διοίκηση του ΕΑΚ, η οποία προσπαθεί να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις της, με προτεραιότητα το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και συγχρόνως τα έργα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, αλλά και το σκοπευτήριο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook