«Πως θα προστατέψω το παιδί μου από τους κινδύνους του διαδικτύου;» – Οι ειδικοί συμβούλεψαν τους Χανιώτες

πως-θα-προστατέψω-το-παιδί-μου-από-του-1334550

Η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και οι κίνδυνοι με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τη Δομή Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

H εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της πόλης όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για το διαδίκτυο, τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους προστασίας.

Με το διαδίκτυο να αποτελεί πλέον το βασικό μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά, με ιδιαίτερη αύξηση την περίοδο της πανδημίας, τονίστηκαν οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να είναι προσεκτικά τα παιδιά αλλά και τι είναι αυτό που θα κάνει τους γονείς να είναι σε εγρήγορση σε ό, τι αφορά την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Όπως τονίστηκε, ο βασικός κανόνας για τους γονείς ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις απειλές του διαδικτύου είναι η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη που θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την κυρία Αργυρώ Παρδαλάκη, συνιδρύτρια και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της δομής, «Το μεγαλύτερο φίλτρο για την προστασία του παιδιού είναι η αγάπη και η σωστή επικοινωνία».

Βασικό ρόλο επίσης, σύμφωνα με την ίδια, διαδραματίζει και η πίεση που μπορεί να ασκούν οι γονείς, για τις σχολικές επιδόσεις, κάτι που μπορεί να τα οδηγήσει σε άγχος το οποίο μπορεί να τα στρέψει σε επικίνδυνη συμπεριφορά.

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, είναι τόσο ο εθισμός όσο και η επικοινωνία με αγνώστους που πλέον με την άνθηση των κοινωνικών δικτύων είναι συνήθη φαινόμενα.

Εκτός όμως από αυτά, βασικό είναι και η σωστή ανάπτυξη του παιδιού τόσο σωματικά όσο και πνευματικά καθώς σύμφωνα με τον κύριο Γεώργιο Νάκα, ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η υπερέκθεση στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συνδρόμων μυοσκελετικής φύσης, όπως το αυχενικό αλλά και μαθησιακές δυσκολίες.

Tονίζει επίσης, πως θα πρέπει να τεθούν όρια τόσο ως προς το χρόνο που θα έχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. «Αν θέλει το παιδί να παίξει μια ώρα, ας διαβάσει δύο ώρες» ενώ τόνισε και πως οι γονείς θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες και όρια στα παιδιά.

Κατά την περίοδο της πανδημίας, που άλλαξε και ο τρόπος επικοινωνίας μας αλλά και η καθημερινότητά μας, αυξήθηκαν και τα περιστατικά απάτης στο διαδίκτυο, περίπου 15-20% όπως τόνισε ο Χαράλαμπος Καρράς, αστυνομικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγλήματος.

O Ιπποκράτης είχε πει «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν» και είναι κι αυτό που ειπώθηκε κατά την αρχή της ομιλίας και είναι το ο βασικός άξονας γύρω από την προστασία στο διαδίκτυο.

zarpanews.gr

3 thoughts on “«Πως θα προστατέψω το παιδί μου από τους κινδύνους του διαδικτύου;» – Οι ειδικοί συμβούλεψαν τους Χανιώτες

  1. Ο αστυνομικός ανέφερε ότι πάνε να προφυλάξουν τα παιδιά γιατί ………με τα νέα δεδομένα, είναι επικίνδυνη η πλοήγηση του Διαδικτύου ! Όμως δεν μας εξήγησε πια είναι τα νέα δεδομένα ? Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθραίοι αρδευτικοί που έφερε ο Τσιπρας και σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα ο αλήτης ο μητσοτακης για να μπολιάσει την οικογένεια του και τους Έλληνες ?
    Γιατί δεν μιλάς χριστιανέ μου στα ίσα στους γονείς, αφού έπεται ( και το πιστεύω ) ότι η δουλειά σου είναι να προστατέψεις τα παιδιά από παιδόφιλους. Γιατί πιο παλιά δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα και έχουμε ΤΩΡΑ , πολύ περισσότερο που ο αριθμός των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά δυο εκατομυρια στα τελευταία 15 χρόνια ? Επισης επειδή εσαι νέος και από ότι δείχνεις είσαι και επαγγελματίας και φιλέλληνας ( ουπςςςς ! συγνώμη αν αυτό σου δημιουργησει πρόβλημα με την πλειοψηφία των συναδέλφων σου ) όμως πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει αντίδραση από ολους εσάς που προσπαθειτε ειλικρινά να προστατεύσετε τα παιδιά, στην καινούργια μόδα του σχολείου να αναφέρει, να συζητά, να δείχνει στα παιδιά σεξουαλικα όργανα και καταστάσεις με τον ισχυρισμό ότι και αυτοί προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά. Ερωτώ λοιπόν ευθέως : πως δυο εντελώς διαφορετικες προσεγγίσεις από δυο κρατικά ιδρύματα ( συμφωνώ με τη δίκη σας απόλυτα ), ισχυριζωντε ότι προστατεύουν τα παιδιά ? Εσεις που τα αποτρέπετε να μπουν στο διακτυο και να δουν ερεθιστικές εικόνες η τα σχολεία που τους δείχνουν και τους αναφέρουν εριθιστικες εικόνες και φράσεις ? Αν ισχύει το πρώτο γιατί δεν αντιδράτε ?

      1. Ναι βεβαίως και εσυ τρίβεις τα χέρια σου από την χαρά με τη σκέψη ότι τώρα τα παιδιά θα είναι ……ψημένα από το σχολεία και πρόθυμα να έρθουν μαζί σου για να τους δώσεις …….καραμέλα. Τα δικά μου παιδιά είναι σίγουρα για τα παιδιά των υπολοίπων ανησυχώ και για τα δικά σου ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ, άπλυτη αριστερή γουρουνοκεφαλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook