Απόψε στα Χανιά «Πίτσα με μύγες»: Τροφή αφύπνισης για την έμφυλη βία – «Αυτός που μας φιλάει, δεν είναι πάντα ο καλός»

απόψε-στα-χανιά-πίτσα-με-μύγες-τροφή-1578919

Μια ταινία μικρού μήκους που θα αποτελέσει αφορμή για μια απαραίτητη συζήτηση θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής  4 Δεκεμβρίου στο ΚΑΜ. Η «Πίτσα με μύγες» δεν είναι χαλασμένο φαγητό. Πραγματεύεται την έμφυλη βία που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την κοινωνία και για το μήνυμα που στέλνει, μίλησαν την Παρασκευή στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο σκηνοθέτης, Μιχάλης Μηνάς και ο πρωταγωνιστής, Σταύρος Ζουλάκης.

Πρόκειται για μια ταινία διάρκειας 10 λεπτών.

«Είναι πολύ προσεκτικά και καλλιτεχνικά δοσμένο το μήνυμα από τον Μιχάλη. Και μετά την προβολή της ταινίας, θα γίνει μια ολόκληρη συζήτηση με ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο. Η πίτσα είναι με μύγες, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που αυτή την τροφή πρέπει να τη γευτείς. Είναι τροφή αφύπνισης. Είναι μια ταινία για την έμφυλη βία, για την κακοποίηση των γυναικών. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, γιατί είναι μια ταινία μικρού μήκους, είναι όμως μια γροθιά στο στομάχι«, τόνισε ο Σταύρος Ζουλάκης.

«Την ιδέα την είχε ο Γιάννης Μελιτόπουλος, ένας από τους σεναριογράφους του «Κομάντα και Δράκοι». Εξελίχθηκε λίγο η ιδέα και βγήκε η ταινία. Ο θεατής θα καταλάβει για ποιον λόγο ονομάζεται έτσι, όταν την παρακολουθήσει. Έχω δει σε κάποιους γνωστούς μου να συμβαίνουν διάφορα και αυτό βοήθησε στη δομή της. Αυτός που μας γελάει, μας αγκαλιάζει και μας φιλάει, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ο καλός, μπορεί να είναι και ο κακός. Όλοι μπορεί να φορούν μια μάσκα«, εξήγησε ο Μιχάλης Μηνάς.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή της Ελένης Ζερβουδάκη, αντιδήμαρχοου κοινωνικής πολιτικής Δήμου Χανίων, της Ελένης Βιγλάκη, Υπαστυνόμου Ά και προϊσταμένης γραφείου ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αλλά και της Δήμητρας Πενταράκη, κοινωνικής λειτουργού και συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ΚΑΜ, στις 20:00 της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών. 

Συντελεστές της ταινίας:

Σκηνοθεσία – Μιχάλης Μηνάς

Σενάριο – Γιάννης Μελιτόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας & μοντάζ – Γιάννης Κρομμυδάκης

Ά βοηθός σκηνοθέτη – Κωνσταντίνα Γαρμπιδάκη

Β βοηθός σκηνοθέτη – Άννα Μπακοπούλου

Γ βοηθός σκηνοθέτη- Ματίνα Φραγκεδάκη

Διεύθυνση παραγωγής – Λευτέρης Γαροφαλάκης

Καλλιτεχνικό μακιγιάζ – Ευδοξία Οικονομάκη

Ήχος – Pasquale Valle

Voice over – Γιώργος Καλιτσουνάκης

Παίζουν οι:

Σταύρος Ζουλάκης

Κατερίνα Ποντικάκη

Γιάννης Σπηλιανάκης

Σταυρούλα Παυλάκη

Στέλιος Γαζιώτης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook