«Παρελθόν» τα κολονάκια στην οδό Χάληδων – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

παρελθόν-τα-κολονάκια-στην-οδό-χάλη-856903

Την αφαίρεση των κολονακιών από τον πεζόδρομο της οδού Χάληδων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, με τη δημοτική αρχή να εισηγείται την αντικατάστασή τους από άλλο υλικό ώστε αφενός να είναι ασφαλής ο δρόμος για τους πολίτες και αφετέρου να μην γίνεται καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Το θέμα ήρθε στο συμβούλιο,  μετά και τα παράπονα πολιτών ότι ήδη έχουν καταστραφεί αρκετά από τα τσιμεντένια κολονάκια στο σημείο, ενώ άλλα έχουν ήδη προκαλέσει ατυχήματα σε αρκετούς ανθρώπους, που έπεφταν και τραυματίζονταν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε πως πρόκειται για τροποποίηση σε ένα «έργο μικρής εμβέλειας, αλλά μεγάλης σημασίας για τον κόσμο, προβλεπόταν η κατασκευή τους από την προηγούμενη θητεία, αλλά επειδή αντιληφθήκαμε ότι ήταν επικίνδυνα για τους διερχόμενους αλλά και επειδή αρκετά έχουν καταστραφεί ήδη».

Συμπλήρωσε δε, ότι οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην αφαίρεση των κολονακίων και θα μεριμνήσουν για τοποθέτηση εκ νέου ενός διαφορετικού υλικού, αστικού εξοπλισμού. «Να μη δούμε φαινόμενα καταπάτησης του δημόσιου χώρου και παράνομη είσοδος οχημάτων στον πεζόδρομο», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, ενώ ενημέρωσε παράλληλα ότι πρόκειται να γίνει τοποθέτηση μπαρών στις κύριες εισόδους στην παλιά πόλη Χανίων (οδοί Χάληδων, Θεοτοκοπούλου κλπ).

Οι τοποθετήσεις από την αντιπολίτευσηΚεμεσίδης: Με κάλυψε απόλυτα ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, συμφωνώ απόλυτα να μπει στη θέση των κολονακιών αστικός εξοπλισμός, για να μη δούμε φαινόμενα καταπάτησης του πεζοδρόμου.

Αρχοντάκης: Το πρόβλημα είναι το ύψος και το μέγεθος των κολονακιών και εγώ έχω χτυπήσει, ωστόσο συμφωνούμε πως πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με οτιδήποτε άλλο.

Βάμβουκας: Υπάρχει χρησιμότητα και γιαυτό τοποθετήθηκαν τα κολονάκια, τα οποία μάλιστα έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ. Το σωστό είναι να αντικατασταθούν με κάποιο άλλο ασφαλέστερο υλικό, για να μην καταπατάτε αυθαίρετα και ο δημόσιος χώρος.

Σαρρής: Συμφωνούμε με την εισήγηση, πρέπει να φύγουν τα κολονάκια γιατί σε πολλές περιπτώσεις ήταν πηγή σοβαρών ατυχημάτων, μέχρι και κατάγματα προκάλεσαν.

Βουρλάκης: Να μπει αστικός εξοπλισμός στη θέση των κολονακιών, ενώ σχολίασε ότι πρέπει να επανέλθει και η βρύση που υπήρχε στην πλατεία Μητροπόλεως, αλλά και να υπάρξει μέριμνα και σε ένα ανεκμετάλλευτο και εγκαταλελειμμένο της οδού Σήφακα.Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου του Δ.Σ., Ευτύχη Δαμιανάκη, που κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην αμελήσουν την άμεση αντικατάσταση με αστικό εξοπλισμό.

zarpanews.gr

One thought on “«Παρελθόν» τα κολονάκια στην οδό Χάληδων – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook