«Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν… ας πεθάνουμε»

παρακαλούσα-γιαγιάδες-να-φύγουν-από-1010561

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών για την εποχή του κορονοϊού μέσω του ΡΑΔΙΟ Λαμία και του Lamianow.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας αυτό που ζούμε είναι μια ειδική κατάσταση και πρέπει να μεινουμε σπίτι. Επίσης ξεκαθάρισε πως “δεν κινδυνεύουμε από τη Θέια Κοινωνί αλλά από τη φυσική μας παρουσία”.

“Αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός

“Τον Θεό τον έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητα μας. Όταν κατακρίνουμε τον αδερφό μας. Όταν συκοφαντούμε, όταν αδικούμε, όταν ο ένας βάζει το μαχαίρι στην πλάτη του άλλου. Τώρα μας έπιασε η υπερευαισθησία; Πρέπει να αυτοπεριοριστούμε. Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός. Όταν περάσει ο κίνδυνος θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά την εκκλησία και τη ζωή μας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν θα αρχίσουμε να τα ζούμε θα αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα. Αλλά τώρα, είναι η ώρα να περιορίσουμε τα κρούσματα όσο μπορούμε.”

Οι γιαγιάδες δεν με ακούνε…

Μάλιστα όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας “παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν… Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί΄, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους”

Πηγή: lamianow

One thought on “«Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν… ας πεθάνουμε»

  1. Τον Θεό τον έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητα μας.

    πολυ σωστα τα λέει ο Πατερ…Δηλαδη ολη μερα αδικεις το γείτονα σου ακι μετα την Κυριακή πάς στην εκκλησια κια αυτο ειναι;;;

    Κακομοιρη ,κουνια που σε κουναγε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook