«Ούτε κλαίει, ούτε γελάει» η αγορά στα Χανιά μετά το άνοιγμα των καταστημάτων | Πλούσιο φωτορεπορτάζ

ούτε-κλαίει-ούτε-γελάει-η-αγορά-στα-χ-1167444

Τα καταστήματα άνοιξαν για το κοινό από τη Δευτέρα και, αν βγει κανείς στους δρόμους των Χανίων, θα δει ότι σε εξέλιξη είναι και οι χειμερινές εκπτώσεις. Και, αν και η εικόνα φαίνεται να είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη του click away, η κίνηση στην αγορά το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν μέτρια, καθώς στους εμπορικούς δρόμους και το κέντρο των Χανίων, υπήρχαν  άνθρωποι που βγήκαν να κάνουν τα ψώνια τους, χωρίς όμως να πλησιάζει… ούτε κατά προσέγγιση την πολυκοσμία άλλων εποχών.

«Λόγω κακοκαιρίας την πρώτη μέρα δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση, την Τρίτη ήταν καλύτερα και την Τετάρτη υπήρχε μια σχετική πολυκοσμία στα μαγαζιά. Ο κόσμος αναζητά ποιοτικά προϊόντα, ενώ έχουμε σε εξέλιξη και τις εκπτώσεις, οι οποίες κυμαίνονται ανάλογα με το κατάστημα, αλλά γενικά ξεκινούν από το 30% και μπορούν να φτάσουν και το 50% κατά περίπτωση», είπε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης. Επισήμανε ότι σε σχέση με το click away, η σημερινή μέθοδος λειτουργίας είναι πιο βολική για τον πελάτη και πιο ασφαλές και αυτό, όπως είπε, έπρεπε να είχε γίνει και για τις γιορτές.

Ο κ. Τοπολιανάκης

Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπει την κατάσταση και ο Θωμάς Σαράφης, υπεύθυνος καταστήματος ένδυσης-υπόδησης:

«Σίγουρα είναι καλύτερα από το click away, ιδιαίτερα για εμάς, καθώς ο κόσμος πλέον μπορεί να δοκιμάσει τα ρούχα και τα υποδήματα. Αν δεν δεις το ρούχο αν σου κάνει και την ποιότητά του, πώς να αγοράσεις; Βέβαια έχουμε και τις εκπτώσεις σε εξέλιξη. Σε μας ξεκινούν από 40% και σε κάποια είδη μπορούν να φτάσουν και το 80%. Έχει μαζευτεί αρκετό στοκ στα καταστήματα και ο κόσμος μπορεί να βρει πολύ καλές ευκαιρίες, και εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο γίνεται καλύτερα το αγοραστικό κοινό. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή.»

Ο κ. Σαράφης

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, υπάρχουν όμως στοιχεία για την περσινή χρονιά, με τον κ. Τοπολιανάκη να λέει ότι υπήρξε πτώση τζίρου περίπου στο μισό:

«Έχουμε τα στοιχεία για το σύνολο της περσινής χρονιάς και κατά μέσο όρο ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει μειωθεί κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια καταστήματα ήταν λιγότερη η μείωση, αλλά σε κάποια άλλα έφτασε και το 70%. Τέλη Φλεβάρη που τελειώνουν οι εκπτώσεις, θα μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό και για το άνοιγμα τώρα. Το πρώτο lockdown οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να αλλάξουν οδό. Στο δεύτερο lockdown, θα δούμε το επόμενο κύμα φυγής από τις 15 Μαρτίου και μετά, από επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις τους», είπε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Το ωράριο των καταστημάτων είναι ελεύθερο, στο πλαίσιο των κυβερνητικών εντολών, δηλαδή έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ. Από εκεί και πέρα, ο κάθε έμπορος επιλέγει αυτό που τον εξυπηρετεί.

Δείτε εικόνες από την κίνηση στα Χανιά την Πέμπτη το μεσημέρι:

Καλύτερη ωστόσο φαίνεται η κατάσταση τα απογεύματα, με αρκετά πιο αυξημένη κίνηση ενώ συνεχίζονται οι ουρές έξω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων: zarpanews.gr

One thought on “«Ούτε κλαίει, ούτε γελάει» η αγορά στα Χανιά μετά το άνοιγμα των καταστημάτων | Πλούσιο φωτορεπορτάζ

  1. Ασε την κλαψα Τοπολιανακη, και όλοι εσείς οι έμποροι των Χανίων που τόσα χρόνια μας πίνατε το αιμα αφού είχατε το μονοπώλιο.
    Και πάλι καλά να λέτε αφού οι τιμές στα μαγαζιά σας είναι απλησίαστες….

    Παλι καλά που που υπάρχουν και οι μεγάλες αλυσίδες και μπορούμε εμείς ο λαουτζικος να ψωνίσει κάνα ρούχο σε προσιτές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook