“Όλοι μαζί για το νερό, όλοι μαζί για την ζωή” – Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ | Photos

rpt

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου η εθελοντική αιμοδοσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ με την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Νοσοκομείου Ν.Χανίων «Αγ. Γεώργιος».

Με σύνθημα “Όλοι μαζί για το νερό, όλοι μαζί για την ζωή” αρκετός κόσμος δώρισε αίμα, χαρίζοντας ζωή. Η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, Χρυσούλα Χατζηδάκη ευχαρίστησε θερμά “όλους τους εργαζομένους που αφιέρωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, για να σώσουν μια ζωή” δηλώνοντας ότι “όπως ξέρουμε το αίμα μόνο δωρίζεται, ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται.”

Η κυρία Χατζηδάκη διευκρίνισε επίσης ότι “Είναι στάση ζωής και στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης το να μπορούμε να προσφέρουμε μέσα σε 10 λεπτά όσοι μπορούμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή.”

Ο Επιμελητής Α’ Αιμοδοσίας Χανίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσέλευση λέγοντας ότι ” είναι ένα πάρα πολύ ωραίο περιβάλλον, η όλη περιποίηση είναι εξαιρετική, και θα μπορούμε να πούμε σε λίγο ότι είναι μια απόλυτα πετυχημένη αιμοδοσία”.

Από τη μεριά της η πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών, Δέσποινα Ροδουσάκη δήλωσε ότι “Η αιμοδοσία πήγε πάρα πολύ καλά, συγχρόνως έγινε και δειγματοληψία του μυελού των οστών. Οι αιμοδοσίες συνεχίζονται, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, και έχουμε μπει και στην καλοκαιρινή περίοδο που χρειάζεται το αίμα. Να μην ξεχνάμε ότι την εισαγωγή από την Ελβετία για φέτος να την ξεχάσουμε που ήταν 25.000 άρα λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να βάλει τα δυνατά της, καλούμε όλο το κόσμο από 18 μέχρι 65 να δώσει εθελοντικά αίμα που να μην έχουμε ανάγκη εισαγωγή από κανέναν.”

“Επόμενη εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο θα είναι 29 Ιουλίου στην Αντιπεριφέρεια” , για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ’αυτό το δώρο ζωής.

rpt
rpt

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ