“Ντόμινο” κρουσμάτων σε αστυνομικούς: «Συνδέονται με την επιφυλακή για το Πολυτεχνείο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το agriniosite, εντοπίστηκαν 34 θετικά κρούσματα κορονοϊού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγάλος αυτός αριθμός των κρουσμάτων δεν καταγράφεται μόνο στην αστυνομία του Αγρινίου αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού αφού σε τεστ υποβλήθηκαν αστυνομικοί απ’ όλα τα αστυνομικά τμήματα, Αμφιλοχίας, Εμπεσού, Κατούνα, κ.λπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των θετικών αστυνομικών είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα υπάρχουν ορισμένοι που συγκαταλέγονται στα θετικά κρούσματα και είχαν νοσήσει και στο παρελθόν ενώ δεν αποκλείεται να έχει γίνει λάθος στην ανάλυση των δειγμάτων. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι που διαπιστώθηκαν θετικοί, έδωσαν δείγματα το Σάββατο και μέχρι και την Τρίτη εργάζονταν κανονικά. Όσοι αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 34 αστυνομικών.

Η έξαρση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ραυτογιάννη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», είπε στη HuffPost Greece ο κ. Ραυτογιάννης.

Πηγή: tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ