«Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στον κόμβο Σούδας: Πώς θα γίνει η σύνδεση με την οδό Ακρωτηρίου

ναι-από-το-δημοτικό-συμβούλιο-χανίω-828043

Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την κυκλοφοριακή μελέτη του κόμβου Σούδας και της σύνδεσης της Λεωφόρου Σούδας με την οδό Ακρωτηρίου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα ενώ την τελική έγκριση θα δώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Τι προβλέπεται 

Σύμφωνα με την προτεινόμενη λύση θα τοποθετηθουν φαναρια στη συμβολη της λεωφόρου Σούδας με έναν συνδετηριο δρόμο που θα κατασκευαστεί, θα έχει μήκος 400 μέτρων και θα φτάνει στην οδό Ακρωτηρίου ενώ στην λεωφόρο Σούδας δημιουργούνται τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

Στο τμήμα αυτό θα κοπούν κάποια δέντρα ωστόσο θα γίνει δεντροφύτευση στα νέα τμήματα.

Ο κόμβος Σούδας στον οποίο θα εισέρχονται μόνο τα οχήματα που φεύγουν από Σούδα προς Εθνική Οδό και από Χανιά προς εθνική οδό ενώ δεν θα εισέρχονται στον κόμβο τα οχήματα που κινούνται από Σούδα προς Χανιά και αντίστροφα.

Η οδός Πλωταρχου Μαριδάκη μονοδρομείται με κατεύθυνση το λιμάνι της Σούδας.

Ακόμα η μελέτη αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απορροής ομβρίων, στα τμήματα όπου παρεμβαίνει.

«Ναι» απο την τοπική κοινότητα

Την θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου της Δ. Ε. Σούδας, μετέφερε ο πρόεδρος Κώστας Φωκάς. Ωστόσο εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη μονοδρομηση της οδού Μαριδάκη κάτι στο οποίο στάθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στη Σούδα.

Υπέρ τοποθετήθηκε η παράταξη Σκουλάκη εκτός από το τμήμα της μονοδρομησης. Η παράταξη Σαρρή επίσης τάχθηκε υπέρ με την ενσταση για τη μονοδρομηση, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι να γίνει το έργο ενώ στο ίδιο μήκος κυματος και ο Νίκος Παπαντωνάκης τάχθηκε υπέρ και υποστήριξε πως οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν αφορούν το συμβουλιο. Από την παράταξη Παπαδογιαννη, απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ απών ήταν  και ο Σεραφείμ Ρίζος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook