«Να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων το Πολεμικό Μουσείο»: Επί τόπου Ντόρα-Υφυπουργός Οικονομικών | Photos+Video

να-παραχωρηθεί-στον-δήμο-χανίων-το-πο-906644

Στον Δήμο Χανίων παραχωρείται το κτίριο των Ιταλικών στρατώνων στο κέντρο της πόλης, που στο παρελθόν στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο Χανίων και πέρυσι το καλοκαίρι παραδόθηκε στις φλόγες, καταστρέφοντας το σχεδόν ολοσχερώς.

Το αίτημα του Δήμου Χανίων να παραχωρηθεί το ιστορικό κτίριο στην κυριότητά του και τη δημιουργία του νέου δημαρχιακού μεγάρου, μεταβίβασε στον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο που βρίσκεται στην πόλη, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνάντησης για την παραχώρηση των παλιών δικαστικών φυλακών Χανίων (δείτε ΕΔΩ).

Κατά την επίσκεψή τους στο σημείο και οι δύο διαπίστωσαν τις καταστροφές που έχει υποστεί το κτίριο και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παραχωρηθεί στον Δήμο αλλά και την αναζήτηση πιστώσεων για την αποκατάσταση και ανακατασκευή του, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά, πως «οι πιστώσεις για τις οποίες μίλαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν υπάρχουν βεβαίως», ενώ για το συγκεκριμένο θέμα θα συζητήσουν όπως είπε και με το νέο Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη:

Σε δήλωση που προέβη λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σχολίασε:

“Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη δήλωση της Βουλευτή Χανίων, Ντόρας

Μπακογιάννη, σχετικά με την παραχώρηση του κτιρίου των Ιταλικών Στρατώνων στο Δήμο Χανίων.

Η κα. Μπακογιάννη είναι συνεπής στη δέσμευση, που διατύπωσε την επομένη της πυρκαγιάς, όταν είχε δημόσια δηλώσει ότι υιοθετούσε την πρότασή μου για τη δημιουργία εκεί του νέου Δημαρχείου Χανίων.Το εν λόγω αίτημα το είχα υποβάλλει για πρώτη φορά στις 10/8/2016 προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η πρότασή μου αυτή έχει γίνει επίσης ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 524/2018 Απόφασή του και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τη νέα δημοτική αρχή.

Θα συμφωνήσω με την κα. Μπακογιάννη ότι το υπάρχον κτίριο είναι ακατάλληλο από άποψης λειτουργικότητας, μεγέθους και αισθητικής. Στα Χανιά αρμόζει ένα κτίριο αντίστοιχο της ιστορίας και των αναγκών του Δήμου μας”.

zarpanews.gr

One thought on “«Να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων το Πολεμικό Μουσείο»: Επί τόπου Ντόρα-Υφυπουργός Οικονομικών | Photos+Video

  1. Σωστη κινηση κ να διαμορφωθεί ο χωρος ωστε να στεγαστει ένα Πολεμικο Μουσειο Χανίων που να διηγείται την στρατιωτική ιστορια της Κρητης…..αυτα αποτελούν την υπεραξια των Χανίων η ιστορια μαζι βεβαια με την θαλασσα τον ηλιο την φυση κ τα προιοντα τους!!!!!!!!!Ας το δουν ολοι οι παράγοντες του τοπου!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook