«Να εξασφαλιστεί η συντήρηση και η λειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων» ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

να-εξασφαλιστεί-η-συντήρηση-και-η-λει-1267842

Ερώτηση για την απαξίωση του κολυμβητηρίου Χανίων με τη συνέχιση των προβλημάτων και των σοβαρών ελλείψεων κατέθεσαν προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μαρία Κομνηνάκα, ζητώντας την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Χανίων, μοναδικό της πόλης των Χανίων, αλλά και του Νομού, που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές πολύ υψηλού επίπεδου με σημαντικές διακρίσεις, ταλέντα σε όλο το φάσμα του ναυταθλητισμού, ενώ εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης εκατοντάδων παιδιών της ευρύτερης περιοχής, έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα και ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επιβεβλημένης συντήρησης – ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και της ενεργειακής του αναβάθμισης, παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών τα 2 τελευταία χρόνια, έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Οι μόνες εργασίες που έγιναν, ύστερα από την επίμονη διεκδίκηση γονέων και φορέων της περιοχής, ήταν η αποξήλωση των επικίνδυνων διαβρωμένων σκέπαστρων από τις πισίνες 25 και 12,5 μέτρων, η τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού στην 50άρα πισίνα και εργασίες σε τοιχία που βρίσκονται στις δύο μικρές κολυμβητικές δεξαμενές.

Επιπλέον, από το φθινόπωρο διαθέσιμη πισίνα στο κολυμβητήριο θα είναι μονάχα μία και όχι τρεις, όπως γίνεται την περίοδο του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι να αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες, αφού θα πρέπει να αθληθούν συνωστισμένοι σε μία και μοναδική πισίνα, χωρίς να αποκλείονται οι ζημιές που προκύπτουν, με ενδεχόμενο να προκαλέσουν τη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης.

Συνάμα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού όπως φύλακες, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, χημικός κ.α.. Επίσης, κάθε χρόνο ούτε η πληρωμή του απαραίτητου για τη θέρμανση των δεξαμενών κολύμβησης πετρελαίου είναι εξασφαλισμένη λόγω της υποχρηματοδότησης.

Η αρνητική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς, αθλητές και προπονητές.

Οι παραπάνω συνεχίζουν έως σήμερα να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της καθυστέρησης πραγματοποίησης των απαραίτητων παρεμβάσεων για την ανακατασκευή και την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Χανίων και στερούνται εγκαταστάσεις ενός κολυμβητηρίου αντάξιου των αναγκών άθλησης των νέων των Χανίων, των πρωταθλητών και των αθλητών που επί δεκαετίες βρίσκονται σε αυτό το χώρο.

Παράλληλα, εξίσου ασαφής είναι η κατάσταση σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο – «φάντασμα» στο Ακρωτήρι και το σχέδιο για το αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργηθεί.

Όλα τα προαναφερθέντα πιεστικά προβλήματα του κολυμβητηρίου των Χανίων οδηγούν σταδιακά και μεθοδευμένα στην παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, που υλοποιούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που υποχρηματοδοτούν και απαξιώνουν και τον τομέα του Αθλητισμού, με σοβαρές συνέπειες στο λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

  • Τη συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου του ΕΑΚ Χανίων, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες άθλησης στην περιοχή.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού κολύμβησης δωρεάν για όλους.
  • Την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και την υλοποίηση του σχεδίου για το αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργηθεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook