«Μπηχτή» Κακλαμάνη: Άκομψη η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ναι μεν, αλλά.. για την Σακελλαροπούλου

μπηχτή-κακλαμάνη-άκομψη-η-ανακοίνω-985433

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν έκρυψε την «ενόχλησή» του για τον τρόπο που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την πρότασή του για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάτι που σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ δεν ήταν κομψό προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας τη Δευτέρα (20.01.2020) στον realfm 97,8, εξέφρασε την άποψη πως η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να είχε γίνει αφού θα είχε επιστρέψει ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Ιρλανδία.

«Θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά. Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως ήθελε μια δεύτερη θητεία για τον Προκόπη Παυλόπουλο, αφού «πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και γι ‘αυτό στήριζα την επανεκλογή του”.

 

Κατά τον αντιπρόεδρο της Βουλής «δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε».

Όσο για το αν θα ψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Ναι» αλλά με… μπηχτές κι εδώ. «Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook