“Μπάχαλο” το ΕΣΥ: Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο δούλευαν με κορονοϊό λόγω καθυστέρησης στα αποτελέσματα των τεστ

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων τεστ κορονοϊού (λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων) εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο του Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι αυτοί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κι αυτό γιατί όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι νοσούσαν από κορονοϊό συνέχισαν να δουλεύουν κανονικά επειδή τα αποτελέσματα των test μοριακού ελέγχου που είχαν κάνει καθυστέρησαν να εκδοθούν και δεν γνώριζαν ότι νοσούσαν.

Πρόκειται για προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου το οποίο ενώ είχε υποβληθεί σε τεστ εξακολούθησε να εργάζεται, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή με ασθενείς. Μέχρι που τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχαν νοσήσει από κορονοϊό.

Οι γιατροί μάλιστα επιβεβαιώνουν πως η καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ οφείλεται σε «έλλειψη αντιδραστηρίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών έχει ως εξής:

«Αγρίνιο 23/11/2020

Σε συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων σχετικά με κρούσματα στην Ν.Μ. Αγρινίου και την ανησυχία που εύλογα έχει δημιουργηθεί οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι ως υγειονομικοί κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου εργασίας μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Όλοι όσοι έχετε επισκεφτεί το νοσοκομείο θα έχετε δει πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας , τόσο που κάποιες φορές δημιουργούν αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μόνο προβλήματα μπορούν να προκύψουν όταν η πολιτεία ή κάποιοι εκπρόσωποι της αγνοούν και απαξιώνουν τις τοποθετήσεις αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή .

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των test μοριακού ελέγχου (PCR).

Επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για τον λόγο, ανεπίσημα μάθαμε ότι οφείλεται σε έλλειψη αντιδραστηρίων.

Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών του εργαστηρίου του Ρίου.

Αποτέλεσμα, να εκκρεμούν απαντήσεις από 14/11 που άρχισαν να δίνονται στις 20/11.
Οι απαντήσεις εκτός των άλλων έδειξαν ότι νοσούν 5 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίο συνέχιζαν όλο αυτό τον καιρό στα καθήκοντά τους.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον όποιο έχει εκτεθεί η λειτουργία του νοσοκομείου με την οριακή στελέχωση του σε περίπτωση εκτεταμένης διασποράς.

Αντιλαμβάνεστε ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η υπευθυνότητα των εργαζομένων που εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε από το πρώτο κιόλας κύμα, ως μέτρο προστασίας, συνεχή επαναλαμβανόμενα test για του υγειονομικούς. Κάτι που μαθαίνουμε ότι έστω και τώρα υιοθέτησε η 6η ΥΠΕ, ως έκτακτο μέτρο για την Ν.Μ.Αγρινίου.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε μοριακό αναλυτή ακόμα πριν οριστεί το Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε στελέχωση του Νοσοκομείου.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τα νούμερα ασθενών συνεχίζουν να είναι τόσο ψηλά παρά το γενικό lockdown.

Αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η διασπορά θα έχει άλλο ονοματεπώνυμο.

Για ΤΟ ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Κ.Α.Μπακόπουλος
Νευροχειρουργός»

Πηγή: tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ