«Μπάχαλο» με τα έργα στα Κουνουπιδιανά, λόγω ανυπαρξίας σήμανσης και ενημέρωσης

μπάχαλο-με-τα-έργα-στα-κουνουπιδιαν-897090

«Αλαλούμ» και ταλαιπωρία έχουν δημιουργήσει το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή των Κουνουπιδιανών τα έργα ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται στο δρόμο που οδηγεί από Χανιά προς Κουνουπιδιανά στο τμήμα μεταξύ του λυκείου (πρώην Πολυκλαδικού) και της κεντρικής εισόδου της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αναγνώστρια στο zarpanews.gr αιτία για αυτή την αναστάτωση που επικρατεί, δεν αποτελεί τόσο το γεγονός ότι μία βασική οδική αρτηρία των Χανίων παραμένει κλειστή επί δύο μέρες.

Περισσότερο υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η επικίνδυνη σε πολλές περιπτώσεις έλλειψη απαραίτητης προειδοποιητικής σήμανσης των έργων, όσο και η καθυστερημένη έως απούσα ενημέρωση από τους αρμόδιους σε κατοίκους και οδηγούς

Κάτι που πέρα από την ταλαιπωρία και την ασφάλειά όλων, έχει να κάνει με θέματα αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους Χανιώτες και τους τουρίστες.

Αναλυτικά η σχετική καταγγελία αναφέρει τα εξής

«Η Αντιπεριφέρεια Χανίων πραγματοποιεί στις 22 και 23 Ιουλίου έργα ασφαλτόστρωσης στο δρόμο που οδηγεί από Χανιά προς Κουνουπιδιανά στο τμήμα μεταξύ του λυκείου (πρώην Πολυκλαδικού) και της κεντρικής εισόδου της Πολυτεχνειούπολης.

Μια βασική οδική αρτηρία παραμένει κλειστεί για δύο μέρες και ενημερωνόμαστε για αυτό την ημέρα που τα έργα αρχίζουν και σε ώρα που ήδη έχει αρχίσει η κίνηση.

Συγκεκριμένα το πρώτο εμπόδιο που έκλεινε το ρεύμα από Κουνουπιδιανά προς Χανιά, τοποθετήθηκε το πρωί της 22ας Ιουλίου γύρω στις 9μιση. Κανένα άλλο προειδοποιητικό σήμα ή ρύθμιση της κυκλοφορίας δε βρισκόταν εκείνη την ώρα στους δρόμους και οι οδηγοί που κατευθύνονταν από Κουνουπιδιανά προς Χανιά έκαναν παράκαμψη του εμποδίου και συνέχιζαν την πορεία τους.

Στη συνέχεια παρατηρούμε τα εξής: κάποια στιγμή τοποθετήθηκαν τριγωνικά σήματα στο ρεύμα από Κουνουπιδιανά προς Χανιά, λίγο πριν το Χαλκιαδάκη) που ενημερώνουν ότι γίνονται έργα, προσοχή στους πεζούς, και όριο ταχύτητας 30. Κανένα σήμα δεν υπάρχει να ενημερώνει ότι όχι απλώς γίνονται έργα, αλλά ο δρόμος είναι κλειστός. Οπότε όσοι δεν έχει τύχει να ακούσουν τι συμβαίνει (πρώτα από όλους οι τουρίστες, γιατί ω ναι, είναι Ιούλιος και έχουμε πολλούς!) προχωρούν και φτάνουν στο ύψος της εισόδου του Πολυτεχνείου όπου αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή!

Κι αν ερχόμαστε από Χανιά; Έχοντας βγει από τις στροφές του Αγίου Ματθαίου, φτάνοντας στο ύψος που είναι το κινέζικο κατάστημα έχουν στηθεί δυο ταμπελίτσες στη μέση του δρόμου (τυπωμένες σε χαρτί Α4 περίπου) όπου ενημερώνουν για Κουνουπιδιανά ευθεία, Σοδυ αριστερά! Κανένα προειδοποιητικό σήμα για έργα, διακοπή και τροποποίηση της κυκλοφορίας πιο πριν.

Ας επισημανθεί ότι είναι Ιούλιος, είναι η μέση της τουριστικής περιόδου, έχουμε πολλούς τουρίστες να κινούνται σε αυτή την περιοχή και Α! δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά.

Οπότε μια σελίδα Α4 γραμμένη στα ελληνικά που τοποθετείται ως ταμπέλα ενημέρωσης για παράκαμψη της κυκλοφορίας, σε καμία περίπτωση δε θεωρείται επαρκής σήμανση. Και πολύ πιθανό είναι να προκληθεί ατύχημα. Μα και για τους ντόπιους αυτού του είδους η σήμανση είναι επικίνδυνη και ανεπαρκής και εν τέλει δεν αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη, μιας σύγχρονης περιφέρειας εν έτει 2019!

Οι αστικές συγκοινωνίες ενημερώθηκαν επίσης χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί εγκαίρως το επιβατικό κοινό που περίμενε σε κάποιες στάσεις.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου ή η διοίκηση δεν ενημερώθηκαν για τα έργα από την Αντιπεριφέρεια.

Και έχοντας περιγράψει την κατάσταση, τόλμησα να κάνω τηλεφώνημα στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Χανιών, να τους επισημάνω την ανεπάρκεια της σήμανσης καθώς και το γεγονός ότι έπρεπε να έχει υπάρξει ενημέρωση πολύ νωρίτερα και τα (σωστά) μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας να έχουν ληφθεί και τοποθετηθεί από την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο νωρίς το πρωί της Δευτέρας και όχι στις 9μιση το πρωί και σταδιακά.

Η απάντηση που έλαβα από την προϊσταμένη ήταν επί λέξη:»Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και εσείς πήρατε να μας κάνετε παρατήρηση για τη σήμανση;». Επίσης έλαβα και το σπουδαίο επιχείρημα ότι τα έργα διαρκούν μόνο για 2 μέρες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είτε 2 ώρες είτε 2 μέρες, πρέπει να πραγματοποιείται έγκαιρη ενημέρωση και επαρκής σήμανση.

Έχουμε απαιτήσεις από τα άτομα που αναλαμβάνουν τη διοίκηση είτε της Περιφέρειας, είτε της Αντιπεριφέρειας είτε του Δήμου. Και οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως παράλογες…».

zarpanews.gr

One thought on “«Μπάχαλο» με τα έργα στα Κουνουπιδιανά, λόγω ανυπαρξίας σήμανσης και ενημέρωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook