«Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά στα Χανιά» – Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο για καθηγητές, μαθητές, φοιτητές και γονείς

με-τα-γερμανικά-ένα-βήμα-μπροστά-στα-χ-929504

Έλλειψη κινήτρων, ειδικές μαθησιακές ανάγκες, μεγάλες τάξεις με δυνατούς και λιγότερο δυνατούς μαθητές, μαθητές με διαφορετικές μητρικές γλώσσες και εκπαιδευτικές ανάγκες… Πολλές φορές η δουλειά των εκπαιδευτικών δεν είναι εύκολη.

Τι γίνεται, όμως, με τα παιδιά και τους έφηβους; Η εφηβεία, η έλλειψη κινήτρων, η απογοήτευση και η απομόνωση συχνά προκαλούν μείωση συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς και χαμηλή απόδοση.

Στην εκδήλωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην σχολική ενσωμάτωση και θα συζητηθούν προτάσεις για τις καθημερινές προκλήσεις στην τάξη. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν μέθοδοι και ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στην διδασκαλία και διαχείριση της τάξης. Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

-πώς μπορεί να υλοποιηθεί ο θεσμός της συνεκπαίδευσης μέσω projects

-πώς να εμψυχώσουν τους μαθητές και πώς να ληφθούν υπόψη τα ενδιαφέροντά τους

-ποιο ρόλο μπορούν να παίξουν τα ψηφιακά μέσα στην τάξη

-πώς μπορούν να υποστηρίξουν οι γονείς τα παιδιά τους

-σε ποιους μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια

-πού μπορούν να βρουν πληροφορίες

-ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία

Μαζί μας θα είναι επίσης: η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για τη Γερμανική Γλώσσα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κυρία Σοφία Γιασσάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook