«Μάγεψε» συμμετέχοντες και κοινό το 16ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης | Photos

μάγεψε-συμμετέχοντες-και-κοινό-το-16ο-895692

Η εκκίνηση του 16ου Ιστορικού Ράλι Κρήτης δόθηκε στις 10.00 το πρωί από την πλατεία Δικαστηρίων, με τα εντυπωσιακά ιστορικά οχήματα, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους Χανιώτες να ξεκινούν για να διανύσουν μια όμορφη διαδρομή.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό η Πλατεία Ελευθερίας από το πρωί της Κυριακής πλημμύρισε από καλογυαλισμένα, 18 εντυπωσιακά ρετρό αυτοκίνητα και 13 λαμπερές μοτοσυκλέτες, με τους συλλέκτες-οδηγούς τους να καμαρώνουν πίσω από τα τιμόνια, περιμένοντας το σινιάλο της εκκίνησης, σε μία ακόμη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ).

«To 16o Ιστορικό Ράλι Κρήτης είναι γεγονός» τόνισε στο zarpoanews.gr με ικανοποίηση ο πρόεδρος του Σ.Ι.Π.Α.Κ., Βαγγέλης Κακούρης και συνέχισε δίνοντας κάποιες πληροφορίες για τις συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης, που έχει και… διεθνές χρώμα: «Οι φετινές συμμετοχές είναι  16 στο σύνολο. Έχουμε δύο πληρώματα, από Ηράκλειο, άλλα τόσα από Ρέθυμνο, τα υπόλοιπα είναι από τα Χανιά, ενώ σήμερα έχουμε και μία γερμανική συμμετοχή, με ένα θρυλικό «Σκαραβαίο» Volkswagen Βeetle. Παράλληλα στον αγώνα συμμετέχουν και μηχανές της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων»

Οι μοναδικές αυτές τετράτροχες «αντίκες», θα «ταξιδέψουν» τους συμμετέχοντες σε όλο το νομό, καθώς η φετινή διαδρομή έχει ως εξής: Πλατεία Δικαστηρίων, Α. Παπανδρέου, Κισσάμου, Θερίσου, Κατοχώρι Καμπόι, Ραμνή, Μελιδόνι, Άγιοι πάντες, Καινά, Βάμος, Καρύδες, Βρύσες, Νέο Χωριό.

Ο τελικός προορισμός της διαδρομής είναι προγραμματισμένος στις 14:30 στον Στύλο Αποκορώνου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Θα ακολουθήσει φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, απονομή επάθλων και αναμνηστικά στα πληρώματα των εραστών των παλαιών αυτοκινήτων και μηχανών, που συμμετείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η σημαντική διοργάνωση-θεσμός έχει ξεχωριστή σημασία, μετά την ΚΥΑ που έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των Ιστορικών Οχημάτων εδώ και 18 μήνες.

Από το Μάρτιο εξάλλου οι φίλοι των Λεσχών Ιστορικών Αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές-διαμαρτυρίας που θα σταλούν μαζικά στα αρμόδια υπουργεία, με στόχο την άρση της κρατικής απόφασης, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο κ. Κακούρης.

«Ενώ είχαμε όπως πάντα 3 εκδηλώσεις όλο το χρόνο, η σημερινή ειναι η πρώτη εκδήλωση, αφού η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο δεν έγινε λόγω της απαράδεκτης κρατικής απόφασης, που ισχύει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Σύμφωνα με αυτή απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και αυτή του Ιουνίου, την μεταφέραμε για τον Ιούλιο , λόγω της κωλυσιεργείας του Υπουργείου για την έκδοση αδείας. Ευελπιστούμε πλέον, όπως μας έχουν πει, να γίνει άρση της απόφασης αυτής και να γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς που ίσχυε τόσα χάρονια…» επεσήμανε ο πρόεδρος του Σ.Ι.Π.Α.Κ., Βαγγέλης Κακούρης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook