«Μάχη» με τον χρόνο για την ιχνηλάτηση στις επαφές του 58χρονου Κρητικού ιερέα με κορονοϊό

μάχη-με-τον-χρόνο-για-την-ιχνηλάτηση-1019712

Σε 12 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, καθώς χθες, βρέθηκαν θετικοί στον ιό μια 23χρονη Ηρακλειώτισσα αλλά και ένας 58χρονος κληρικός, πρώτο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο.

Ο κληρικός, κάτοικος κοινότητας του Δήμου Αμαρίου, αλλά εφημέριος σε άλλη κοινότητα του ίδιου δήμου, νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου (δείτε ΕΔΩ), με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ιός έχει προσβάλει άτομα με τα οποία είχε συναναστραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Η οικογένεια έχει ήδη ενημερωθεί να παραμείνει κατ’οίκον ενώ άμεσα θα γίνουν και τα απαραίτητα τεστ. Πέραν αυτών, θα ελεγχθεί το εργασιακό περιβάλλον τόσο του ασθενή ιερέα όσο και των μελών της οικογένειας του.

Αναφορικά με την νεαρή φοιτήτρια τώρα, η ίδια παραμένει σε κατ’οίκον νοσηλεία με ήπια συμπτώματα, την ώρα που γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έχει καταγραφεί και ένας θάνατος από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτός του Γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol, που έχασε την ζωή του ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Πηγή: cretalive.gr

One thought on “«Μάχη» με τον χρόνο για την ιχνηλάτηση στις επαφές του 58χρονου Κρητικού ιερέα με κορονοϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook